VIDEO: Nevarna vožnja voznika Peugeota na Rodici

Od našega bralca smo prejeli video nevarne vožnje voznika osebnega vozila znamke Peugeot, ki je včeraj ob 11.39 uri med vožnjo po regionalni cesti Domžale – Kamnik, natančneje na Rodici, izzival usodo, saj je prehiteval čez polno črto in na prehodu za pešce.

Na posnetku je razvidno, da je bil voznik Peugeota zelo nestrpen, saj je vozilo pred seboj želel prehiteti že v času, ko je na nasprotnem voznem pasu peljala kolona vozil. Po nekaj deset metrih vijugaste vožnje, je priliko za prehitevanje izkoristil na prehodu za pešce pri železniški postaji na Rodici, kjer je prevozil polno črto. Kot je še razvidno iz posnetka, pa s svojo nevarno vožnjo ni na času pridobil nič, saj ga je v križišču na Rodici čakala rdeča luč. Od tam je pot nadaljeval proti Mengšu. Voznik, ki ga je med nevarno vožnjo posnel, je tudi tam vozil za njim, kar je razvidno iz fotografije. Se pravi, da nevaren na času res ni pridobil nič.

Tudi, če se komu kdaj še tako mudi, naj takrat raje pomisli na to, da je bolje priti pet minut kasneje kot pa nikoli. S takšno vožnjo, ki je obsojanja vredna, bi lahko povzročil hudo prometno nesrečo. Če se to zgodi, takrat ni več popravnega izpita. Tudi nobeno opravičilo ne bo zaleglo. Zato je bolje po pameti in predpisov in da vsi udeleženci v prometu pridejo do cilja. Tudi če pet ali deset minut kasneje. Samo, da prideš na cilj živ in zdrav.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Bralec

Tagi