Previdno! Ženska srednjih let po Domžalah v imenu veterinarske ambulante prodaja “čudežno tekočino”

Do nas je prišla informacija, da naj bi bila v Domžalah opažena gospa srednjih let, ki se predstavlja kot lastnica Veterine Noe in prodaja prozorno tekočino v plastenki kokakole, kot čudežno tekočino, ki žival ob zaužitju ozdravi vseh težav. 

Obrnili smo se na Veterinarsko ambulanto Noe, kjer smo prosili za dodatne informacije, saj naj bi bila gospa v preteklosti že opažena v situacijah, ko naj bi prodajala taisto tekočino proti izpadanju las. Tekočina naj bi bila varikina, zato previdnost vsekakor ni odveč. Kot je razbrati iz sporočil, ki so se pojavila na družabnem omrežju, naj bi se gospa sprehaja ob Kamniški Bistrici, hodila pa naj bi tudi okoli hiš in bila precej vztrajna. Opažena naj bi bila tudi z vozičkom.

Glede omenjene prozorne tekočine, ki naj bi jo gospa prodajala v plastenki kokakole in se medtem predstavlja kot lastnica Veterine Noe, so nam v Veterinarski Ambulanti Noe pojasnili, da tovrstna čudežna tekočina ne obstaja, sočasno pa dodajajo, da noben lastnik veterine, ne bi na tovrsten način prodajal zdravil.

Iz odzivov ljudi je tudi možno razbrati, da je bila omenjena gospa v preteklosti opažena v mnogih različnih situacijah. To nam je potrdila tudi Urška iz Veterinarske ambulante Noe, saj naj bi ji njena soseda omenila, da je bila poleti njena “tarča”, da se ta gospa naslavlja z bolj zvenečimi nazivi (ustanoviteljica kozmetike Afrodita, upokojena plastična kirurginja …) in da zgodbo v samem pogovoru precej hitro spreminja: “Ker je soseda upokojena in prijazna, si je zanjo vzela čas in potem vsebino, ki ji jo je ponujala povohala, po njeno je bil vonj belila oziroma varikine. Danes nas je nanjo opozorila stranka, ki je prihajala na pregled in naj bi jo ustavila na parkirišču, ter ji ponujala tekočino, da bo kuža ozdravel. Trdila je, da je ustanoviteljica in lastnica naše veterine, vendar je ob omembi, da stopi z njo v dejanske prostore odšla. Podobno zgodbo sem kasneje slišala tudi od druge stranke, vendar je bilo to na parkirišču pri tržnici. Po besedah strank, ki so danes videle obvestilo in  nas obiskale, pa je gospa stalna gostja, naj bi bila iz Mengša in prodaja to isto tekočino za vrsto težav …”

Urška nam je še povedala, da glede na komentarje verjame, da gospa ne želi hudega, vendar pa je vseeno nevarno, saj bi lahko kdo v naivnosti zadevo kupil in bi seveda ob morebitnih težavah za zaplete krivil njihovo veterinarsko ambulanto.

V kolikor bi se med srečanjem počutili nelagodno oziroma bi vas gospa nadlegovala, pri Veterini Noe svetujejo, da pokličete policijo.

Petra Petravič

 

Tagi