Nevarna sečnja dreves in čiščenje gozdnih površin

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v soboto, 27. januarja 2024, popoldan obveščeni o poškodbi, do katere je prišlo pri sečnji drevesa na območju Domžal.

Kot so zapisali v sporočilu, so bili v soboto, 27. januarja 2024, popoldan obveščeni o dogodku, kjer se je pri sečnji drevesa na območju Domžal lažje poškodoval moški, ki je skupaj s še eno osebo podiral drevo. Pri tem se je iz sosednjega drevesa odlomila veja, ki je padla na moškega. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti ob tem opozarjajo na pomen zagotavljanja varnosti pri tovrstnem početju. V gozd se ne odpravljajte sami in bodite pri sečnji in spravilu lesa posebej previdni. Upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago, ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, proti-vrezno obutev in hlače).

Policisti Policijske uprave Ljubljana ob tem še svetujejo, da zahtevna in nevarna opravila raje prepustite usposobljenim osebam.

Petra Petravič; foto: canva.com

 

Tagi