Nekulturno dejanje na kulturni dan: Virskim gasilcem ukradli slovensko zastavo

8. februarja smo obeležili slovenski kulturni praznik. Očitno pa nekaterim posameznikom državni prazniki in državni simbol – slovenska zastava, ne pomenijo nič, saj so gasilcem PGD Vir na kulturni praznik iz gasilskega doma ukradli slovensko državno zastavo ter zlomili drog, na katerem je bila zastava obešena.

Virski gasilci so bili osupli, ko so opazili, da jih je obiskal nepridiprav, ki si je prilastil njihovo obešeno slovensko državno zastavo, katero so ob kulturnem prazniku razobesili na steni njihovega gasilskega doma. Nepridipravi so se morali ob tem kar potruditi, saj je zastava visela na drogu vsaj dva metra nad tlemi. Ob tem so zlomili še drog.

Početje neznanih storilcev so virski gasilci objavili na svoji Facebook strani, kjer so še zapisali, da naj tisti, ki je storil to dejanje, prinese zastavo in nov drog nazaj na svoje mesto, v nasprotnem primeru bodo vandalizem in tatvino prijavili na policijo.

To pa ni bil edini primer, da so se virski gasilci soočili z vandalizmom na njihovem gasilskem domu. Leta 2018 so neznani storilci iz posebne omarice, ki se nahaja na steni gasilskega doma, odtujili avtomatski zunanji defibrilator in ga nato odvrgli sredi polja.

Miha Ulčar; Foto: PGD Vir

Tagi