Vodeni pohod na Vilinski Homec

Tudi letos se bomo podali na pravljično pot z vilinskimi vodnicami. Vodeni pohod na Vilinski Homec bo 18. maja 2024, ob 10. uri. Zbor bo pred gostilno Repanšek v Homcu. 

Odpravite se na dolgo potovanje čez Vilinski Homec, da povrnete ljudem prijateljstvo z vilinci in si pridobite vilinsko nagrado. Na poti zberemo 6 vilinskih predmetov in poiščemo 5 vilinskih ključev. Pot nas bo vodila ob hudourniški reki Kamniški Bistrici, na vilinski stezi boste spoznali zdravilne rastline, zajeli vodo iz čudežnega studenca in prisluhnili vilinskemu petju vil rusalk, obiskali vilinsko mesto Pikel, se preizkusili v vilinskem letenju in še mnogo zanimivega. Na celotnem potovanju nas spremlja vila Pika, na Homški učni poti pa izvemo še marsikaj o tem zanimivem kraju.

Cena za voden pohod je 7€ na otroka, ki prejme tudi Vilinsko beležko. Vilinska beležka vam odpre pot do vseh doživetij na poti, z njo vstopite v pravljični svet vilincev, spoznate skavtske vrline, se naučite marsikaj o zeliščih, pa mlinih in mlinarjih ter še mnogo več. Priporočena starost otrok je 6+. Obvezne so prijave na mail: tic@domzale.si.

Več o Vilinskem Homcu si lahko preberete tukaj.

Otroci vabljeni v čudoviti svet vil in vilincev!

Nina Orehek; Foto: Domen Pal

 

Tagi