Vipavski Križ napoveduje Festival vipavskih vin in kulinarike

V Vipavskem Križu se znova obeta vinska poslastica. Za petek, 18. avgusta, napoveduje Zavod Vipavski Križ novo festivalsko dogajanje; tokrat pod naslovom Festival vipavskih vin in kulinarike.

Seznam vinarjev, ki bodo ponudili svoja vina na pokušino, je več kot konkreten. Obiskovalci bodo tako lahko poskusili rujno kapljico (ali dve) številnih etiket vsaj 28-ih okrajnih pridelovalcev vina.

Sredi junija je sicer Vipavski Križ že gostil Festival vina zelen, kjer so podelili plakete za najboljša vina po izboru organizatorjev. Če se junija niste mudili v teh koncih, vas lahko pomirimo, da boste lahko z bronom nagrajeni zelen v kategoriji strukturnih vin poskusili tudi jutri, saj bodo imeli svoj kotiček na festivalu tudi Vina Marc, ravno tako se obeta podoživljanje uspeha pri stojnici Posestva Ferjančič s Planine, kamor je junija romalo prvo mesto v splošni kategoriji vina zelen, in pri stojnici Kmetije Rehar, katere vino je zasedlo drugo mesto.

Sicer praviloma z vstopnino pride neomejena degustacija, ampak obiskovalcem toplo priporočamo počasno pohajkovanje od stojnice do stojnice. Tudi zato festival poteka od 17. do 22. ure.

Junija je dogodek potekal v grajski kleti, tokrat pa se bodo, kolikor bo vreme zdržalo, obeti pa so dobri (napovedanih je sončnih 28 stopinj Celzija), vinarji in vsi vinoljubci razporedili po uličicah srednjeveške vasice, kar bo vsekakor pripomoglo pri uživanju v konzumaciji vipavskega zlata.

Če boste z avtom odrinili iz Domžal, vas bo pot v eno smer stala nekje uro in četrt časa, ki pa ga – to garantiramo z lastnimi izkušnjami – ob pogledu na monumentalno vasico in kozarec izvrstnega vina ne boste obžalovali.

Vipavski Križ je junija obiskalo več 200 vinoljubcev, organizatorji pa so že tedaj napovedali, da jih avgusta pričakujejo še več.

Cena vstopnice, ki zagotavlja neomejeno degustacijo lepega nabora etiket, za povrhu pa še dva kupončka za kulinarični repertoar, znaša v predprodaji 25 EUR, na dan dogodka pa 30 EUR, zato, kolikor se boste jutri odpravili v Vipavsko dolino, priporočamo nakup še danes.

Več informacij najdete na povezavi tukaj.

Besedilo: Rok Učakar Grašič, fotografije: Jasmina Putnik

 

Tagi