Vidov večer s Klapo Sidro

V petek, 14. junija 2024, bo ob 20.30 uri na Veidrovem trgu v Šentvidu potekal Vidov večer. Gost večera bo Klapa Sidro, priljubljena šest članska vokalna skupina, ki vam bo pričarala krasen začetek poletja. 

Glasbeno podkovani fantje, najsi bodi pevsko ali instrumentalno, prihajajo iz okolice Lukovice in skupaj prepevajo že od davnega leta 2012. Klapa pomeni druženje in iz druženja na rojstnodnevnih zabavah ter skupnega prepevanja je nastala vokalna Klapa Sidro.

Dogodek bo na Veidrovem trgu v Šentvidu pri Lukovici, v primeru slabega vremena pa v dvorani. Vabljeni na večer dalmatinskih napevov domače Klape Sidro.

Vidov večer s Klapo Sidro je tudi uraden začetek letošnjih Vidovih dnevov.  Dogajanje se bo v Šentvidu nadaljevalo v nedeljo, 16. junija, s tradicionalnim Vidovim sejmom. Ob 9. uri bo v cerkvi sv. Vida v Šentvidu sveta maša, sledi blagoslov piva, golažijada in tekmovanje v metanju škornja. Na golažijado se prijavite do četrtka, 13. junija (tdsv.vid@gmail.com), na tekmovanje v metanju škornja pa se lahko prijavite na stojnici TD SV. VID v nedeljo na Vidovem sejmu. Na trgu vas bodo tudi letos pričakale stojnice z domačo ponudbo. Vabljeni!

V galeriji si lahko ogledate utrinke iz lanskoletnega dogodka.

Nina Orehek, Foto: Turistično društvo sv. Vid

 

Tagi