V MGC Bistrica bodo obeležili 10 let spominov

Medgeneracijski center Bistrica letos praznuje pomemben jubilej. Deseto obletnico delovanja bodo s svečano prireditvijo in pestrim kulturnim programom proslavili v sredo, 26. oktobra 2022, ob 13.30 uri v avli centra.

“V srcu, če je ta pravo, je zmeraj prostora za tisoč imenitnih stvari, ki jih ljubiti mora vse, kar živi.” (Tone Pavček)

Prizorišče in dogajanje bo na enem mestu združilo stanovalce, varovance, svojce, prijatelje, ekipo Mgc Bistrica in nastopajoče, ki so v teh desetih letih skupaj pisali zgodbe, pripetljaje, dogodke in številne spomine. Se prijetno družili, kramljali, spoznavali, obujali življenjske spomine in premagovali številne izzive, ki v večji in manjši meri, v jeseni življenja, oblikujejo njihov vsakdan.

Sprva bo v jedilnici doma potekalo skupno kosilo s stanovalci, sorodniki in prijatelji, medtem, ko se bo ob 13.30 uri pričel uraden del praznovanja z nastopom ansambla »Gamsi in Sašo Debevc« Zbrane bo nagovoril gospod Primož Cimerman, direktor doma Medgeneracijskega centra Bistrica, program pa bo povezoval Vid Žargaj.

Nastopili bodo FD Groblje, pevke ljudskih pesmi pod vodstvom gospe Marike Haler, stanovalka doma gospa Marija Kolar in gospa Maksimiljana Rogina. Obiskovalci MGC Bistrica si bodo lahko v avli doma ogledali izpostavljene slike različnih razstav in izdelke, ki so del gradiva delovnega področja delovanja Medgeneracijskega centra Domžale ( Dom in Oskrbovana stanovanja).

Na ogled bo razstava slik Nuše Čučnik in Dragice Šetina iz Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, likovna sekcija, razstava pobarvank in izdelkov iz volne stanovalke Alojzije Vovko in razstava marmelad, domačih čajev ter zelišč, ki so nastali pod vodstvom delovne inštruktorice Mojce Kumelj, ki jih je izdelala s stanovalci in stanovalkami skupine sonce.

MGC Bistrica lepo vabi, da se tudi vi pridružite praznovanju in skupaj s stanovalci, varovanci in prijatelji preživite prekrasen popoldan.

Petra Petravič; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi