V Kamniku bo potekal mednarodni lokostrelski turnir “Veronica’s Cup 2021”

Konec tega tedna, med 7. in 9. majem 2021, bo v organizaciji Lokostrelskega kluba Kamnik na Stadionu prijateljstva Kamnik potekal 5. mednarodni lokostrelski turnir “Veronica’s Cup”. Gre za enega najodmevnejših slovenskih tekmovanj v lokostrelstvu, ki šteje za uvrstitev na svetovno rang lestvico in se odvija na enem od najlepših prizorišč.

Turnir v Kamnik vedno znova privabi številne tekmovalce. Letos jih je kljub izrednim razmeram prijavljenih 160, med njimi najboljši slovenski lokostrelci in olimpijci ter tekmovalci s svetovne rang lestvice iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Danske, Francije, Indije, Izraela, Italije, Latvije, Luksemburga, Nizozemske, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške, Sudana in ZDA.

V Lokostrelskem klubu Kamnik pravijo, da jih veseli, da trenutne razmere omogočajo izvedbo tekmovanja in da so se tekmovalci odzvali v tako velikem številu, potem ko je bil turnir lani zaradi pandemije odpovedan: “V Lokostrelskem klubu Kamnik, ki obstaja že 41 let, smo ponosni, da je »Veronica’s Cup« zarisala Kamnik in Slovenijo na svetovni zemljevid lokostrelstva. To, naslov najboljšega lokostrelskega kluba ter dosežki naših članov, tudi olimpijca Klemna Štrajharja in najboljših lokostrelk in lokostrelcev leta, so odlična spodbuda za mlade, ki jim v klubu posvečamo še posebno pozornost.”

Odprtje tekmovanja bo potekalo v petek, 7. maja 2021, ob 9.55 uri, kjer bosta zbrane pozdravila župan Občine Kamnik Matej Slapar in direktor Zavoda za turizem, šport in Kulturo Kamnik Franci Kramar. Zaključek lokostrelskega turnirja z dvoboji tekmovalcev in podelitvijo medalj bo potekal v nedeljo, 9. maja 2021.

Miha Ulčar; Foto: veronicas-cup.org

 

Tagi