V Ihanu letos poleg Žar mojstra 2014 tudi Naj gasilski žar 2014

Še malo in na vrsto bodo prišle tradicionalne ihanske veselice, ki bodo letos potekale 11. in 12. julija 2014, pod velikim šotorom pri gasilskem domu v Ihanu. Že dvanajstič zaporedoma bo na prireditvenem prostoru potekalo Državno prvenstvo v peki žara, kjer se bodo tekmovalci pomerili za naziv Žar mojster 2014.

Letos ihanski gasilci v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, poleg tekmovanja za Žar mojstra 2014, na katerem se bodo tekmovalci pomerili v profesionalni in amaterski kategoriji, pripravljajo tudi prvo tekmovanje za Naj »gasilski« žar 2014. Pri tem tekmovanju bodo v vsaki ekipi sodelovali po trije tekmovalci, ki bodo morali pripraviti 8 porcij, na običajen ali izviren način priprave žar jedi, ki jo pripravljajo na domači prireditvi, pripravljene na žaru. Jed se bo pripravljala pred komisijo in gledalci pod posebnimi pogoji, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

Tekmovanje za naziv Žar mojster 2014 bo potekalo v skladu s pravili in pod budnim očesom ocenjevalne komisije, katere člani bodo iz vrst Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Vsi pa bodo morali v 80 minutah iz svinjskega mesa Mesar Anton iz Kamnika in začimb KOTANYI, na slasten in izviren način pripraviti jed z žara, ki bo prepričala komisijo, da si prav oni zaslužijo lovoriko Žar mojster 2014. Vse mojstrovine bodo ocenjene in nagrajene z bogatimi nagradami. Lahko izdamo, da je glavna nagrada v kategoriji Naj »gasilski« žar 2014, motorna črpalka Honda.

Glavni pokrovitelj ihanskih veselic:

Tradicionalne Ihanske veselice
Poleg tekmovanja v peki na žaru za naziv Žar mojster Ihan 2014 in Naj »gasilski« žar 2014, bodo potekale tudi tradicionalne ihanske veselice. Ihanski gasilci bodo za vas pripravili sveže pečene odojke in druge mesne dobrote ter poskrbeli za pestro izbiro osvežilnih pijač. Vse prireditve se bodo odvijale na prireditvenem prostoru ob gasilskem domu, ob vsakem vremenu. V petek 11. julija vas bo zabavala Natalija Verboten.  Naslednji dan v soboto pa ihanske gasilce in obiskovalce zopet obišče ansambel Tonija Verderberja, kot gost večera pa bo nastopila Klapa Zadarska Lanterna.

Ihanski gasilci vas vabijo, da obiščete kakšno njihovo prireditev in da se jim na tekmovanju Žar mojster 2014 ali Naj »gasilskemu« žaru 2014, pridružite kot tekmovalec ali pa samo kot opazovalec, da skupaj rečete kakšno in izmenjate kuharske recepte. Rok za prijavo na tekmovanje je 9. julij 2014. Več informacij boste našli v spodnjih priponkah.

Žarmojster 2014 VABILO – KLIK!

Žarmojster 2014 PRAVILNIK – KLIK!

Žarmojster 2014 PRIJAVNICA – KLIK!

Žarmojster 2014 Prijavnica – za izpolnjevanje – word datoteka – klik!

Naj 'gasilski' žar 2014 VABILO – KLIK!

Naj 'gasilski' žar 2014 PRIJAVNICA – KLIK!
 

Reportažo iz lanskoletnega Žar mojstra 2013, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi