V Domžalah pravljične urice s terapevtskim učinkom

Pravljice so osnovna hrana za dušo tako otrok kot odraslih. Pravljične urice s terapevtskim učinkom so namenjene otrokom od 6-12. leta starosti, saj preko njih lažje doživimo in razumemo otrokovo počutje. Udeležba na pravljičnih uricah je brezplačna, izvajale pa se bodo v prostorih Študijsko-raziskovalnega centra za družino, Ljubljanska 64 v Domžalah ob ponedeljkih od 15-16. ure.

Za svojo stisko otrok včasih ne najde besed in mu pravljica pomaga, da odrasli obravnavamo njegovo stisko resno. Otroku preko njemu znanih bitij (živali, rastline, narava) pravljica ponuja rešitve.

Omogočajo nam uvid v otrokovo počutje in dojemanje. Otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva. Kakovostna pravljica ne zatiska oči pred realnimi situacijami. Včasih ne vemo, kako otroku predstaviti spremembe in nove izzive. Terapevtske pravljice bodo otroka opolnomočile ter mu dale vedeti, da je sposoben, da zmore, da ni edini z neko težavo in da v njej ni sam.

Pravljica tako nam kot tudi otroku predstavlja varen kotiček. Zavedamo se, da bo konec srečen in da rešitev vedno obstaja.

O moči, ki jo imajo terapevtske pravljice, smo na Domžalcu že pisali v prispevku z naslovom Terapevtske pravljice imajo neverjetno moč, kjer boste dobili podrobnejši uvid za lažjo predstavo, kako pravljične urice tudi potekajo.

Prijave na pravljične urice so v polnem teku in potekajo po e-mailu na lili.kodelja@srcdljubljana.com (ga. Lili Kodelja). S pravljičnimi uricami bodo pričeli v mesecu oktobru. Udeležba je brezplačna.

Lepo vabljeni.

Petra Petravič; Foto: ŠRCD

Terapevtske pravljice imajo neverjetno moč

Predavanja, delavnice in skupine, ki potekajo v sklopu ŠOLE ZA DRUŽINO in jih organizira Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale, so za udeležence brezplačna, saj so sofinancirane s strani občine Domžale.

 

Tagi