Tris turnirjev v metanju podkev

Prihodnji trije vikendi bodo v znamenju trisa turnirjev v metanju podkev, ki se bodo odvijali v Športnem parku Loka pri Mengšu (20. 5. 2023), v Sahari baru na Viru pri Domžalah (3. 6. 2023) in Bifeju Juhant v Loki pri Mengšu (10. 6. 2023). 

Podkev je eden od najbolj znanih simbolov sreče, ki simbolizira sožitje človeka in konja, simbolizira pa srečo skoraj po vsem svetu. Iz konjskega obuvala pa se je razvil tudi šport – metanje podkev, ki se je v zadnjem obdobju pojavil kot družabna igra. Ker ima igra nek poseben čar, pridobiva čedalje več privržencev, ki se z njim ukvarjajo bolj resno oziroma na tekmovalni ravni. Na našem območju že od leta 1997 poteka liga v metanju podkev, ki je razdeljena na spomladanski in jesenski del, vmes pa potekajo tudi posamezni turnirji za posameznike in pa tudi dvojice, kamor so vabljeni vsi, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s tem športom.

V nadaljevanju objavljamo napovednike vseh treh prihajajočih turnirjev, kjer so navedeni vse potrebne informacije in podatki o prijavi na posamezni turnir.

************************************************

************************************************

************************************************

 

Tagi