Trajnostna preproga

Ste vedeli, da je za izdelavo ene majice s kratkimi rokavi potrebno 2700 litrov vode? Toliko vode spije en človek v dveh letih in pol! Ste se kdaj vprašali kako bi iz svojih odsluženih, a priljubljenih majic naredili izdelek, ki bi vam lahko dobro služil še naprej?

Vabimo vas na delavnico, ki vam bo odprla oči, kako ponovno uporabiti svoja oblačila, ki bi jih sicer odvrgli na smetišče našega planeta, ki pa ima omejene zmožnosti in počasi poka po šivih.

Na delavnici “Trajnostna preproga” vas bomo naučili, kako svoje odslužene majice razrezati v trakove in iz njih splesti unikatno trajnostno preprogo za vaš dom.

Trajnostni učinek delavnice:

  • zmanjševanje onesnaževanja okolja in svetovnih voda, ker oblačil ne boste zavrgli, ampak jih boste ponovno uporabili;
  • ozaveščanje o porabi vode za nove izdelke, s tem pa upamo, da se boste odločili za manjšo potrošnjo in zmanjšanje nakupov novih tekstilnih izdelkov;
  • povečanje recikliranja in ponovna uporaba tekstilnih izdelkov;
  • ozaveščanje o pomenu skrbi za planet in vplivu potrošnje, odpadkov in onesnaževanje voda na podnebne spremembe;
  • udeleženci boste lahko podpisali peticijo Climate of Change, ki zahteva politike, ki bodo ohranjale zdravo in trajnostno prihodnost za sedanje ter prihodnje generacije, ki nikogar ne pustijo ob strani, in ki pravično delijo breme podnebnih sprememb.

Delavnica bo potekala v čudovitem naravnem okolju centra Terra Anima v Radomljah in sicer v soboto, 4. junija 2022, od 16. – 20. ure. Točna navodila o lokaciji prejmete ob prijavi.

Udeleženci prinesejo s seboj:

  • odslužene bombažne majice, vsaj 6 kos;
  • zelo dobre škarje.

Delavnica bo potekala v vsakem vremenu in je brezplačna.

Število mest je omejeno.

OBVEZNA je prijava na: kreativninomadi@gmail.com ali 041 316 685 (Mojca)

Izvedena delavnica je del aktivnosti Tednov vseživljenjskega učenja 2022, ki ga koordinira Andragoški center Slovenije. Izvedbo delavnice omogoča projekt Climate Of Change, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij, v Sloveniji Platforma SLOGA. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) ter Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

#GlobalnoUčenje #TVU2022 #ClimateOfChange #GlobalGoals #GlobalniCilji #SDG13 #SDG4 #Agenda2030 #PodnebneSpremembe #ZelenaPrihodnost #reuporaba #terraanima #kreativninomadi

Društvo Kreativni nomadi

 

Tagi