Ta vikend na sporedu tradicionalni Vidovi dnevi

Ta vikend bodo v Šentvidu pri Lukovici v organizaciji Turističnega društva Sv. Vid potekali tradicionalni Vidovi dnevi, ki se bodo začeli v petek, 16. junija, z Vidovim večerom v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu, zaključili pa v nedeljo, 18. junija, s tradicionalnim Vidovim sejem na Veidrovem trgu v Šentvidu. 

V petek, 16. junija, ob 20.30. uri bo v v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu potekal Vidov večer, na katerem bo letos zimzelene melodije skupaj z akustičnim triom Omahna prepevala Nastja.

V nedeljo, 18. junija 2023, pa ne smete zamuditi tradicionalnega Vidovega sejma, na katerem vas bosta pričakala pestro dogajanje ter pestra ponudba na stojnicah. Na sejmu bodo blagoslovili pivo, na voljo pa bo tudi degustacija piva. Potekalo bo tudi tekmovanje v kuhanja golaža ter tekmovanje v metanju škornjev.

Članice in člani Turističnega društva Sveti Vid vas vljudno vabijo, da obiščete Vidove dneve, kjer boste lahko poklepetali, okusili tradicionalne, kakovostne in domače dobrote ter skupaj ohranjali tradicionalna znanja, za katera je več kot prav, da se prenašajo iz roda v rod.

Več informacij najdete na njihovi spletni strani www.td-svvid.si ter FB strani.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca, TD Sv. Vid (letak)

 

Tagi