Sklop brezplačnih delavnic: O, zdravje!

V sklopu brezplačnih delavnic “O, zdravje!” napovedujemo dve spletni delavnici, ki ju bo vodila mag. Mateja Lenarčič.

1. Delavnica: STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati?
Delavnica bo potekala v ponedeljek, 29. marca 2021, 18.00 – 19.00, on line ZOOM

2. Delavnica: MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) tehnike za obvladovanje stresa v času koronavirusa.
Delavnica bo potekala v četrtek, 8. aprila 2021, 18.00 – 19.00, on line ZOOM

O delavnicah:

Predavateljica bo na delavnicah spregovorila o tem, kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh negotovih časih, kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati, kako poskrbeti zase, ohraniti svoj mir in svoje zdravje v času povečanega stresa, ki nas trenutno obdaja ter kako se vrniti v stik s sabo in s svojo notranjo močjo. Predstavila bo tehnike in orodja, ki nam pri tem lahko pomagajo in temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov.

Na delavnicah bomo spoznali tudi osnove tehnike obvladovanja stresa MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki temelji na čuječnosti. Program je razvil dr. Jon Kabat-Zinn z Medicinske fakultete Univerze Massachusetts, ZDA. Spoznali bomo, kako nam MBSR lahko pomaga pri obvladovanju stresa v času koronavirusa ter kako lahko izboljšamo kakovost svojega življenja.

O predavateljici:

mag. Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je leto in pol še dodatno izobraževala na tem področju. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila je izobraževanje iz transakcijske analize TA-101. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječe komunikacije in čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje.

Več o predavateljici in programih Inštituta Medius si lahko preberete na njihovi spletni strani ali Facebook strani Inštituta Medius.

Delavnicama lahko sledite na spodnjih Zoom povezavah:

  1. STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati, ponedeljek, 29. 03. 2021, ob 18. uri
  2. MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) tehnike za obvladovanje stresa v času koronavirusa, četrtek, 08. 04. 2021, ob 18. uri

Vabljeni!

Karin Božič Zupančič; Foto: Inštitut Medius

 

Tagi