Prihajajočo soboto na Postrvijado v Terme Snovik

Snoviško poletje s številnimi dogodki v Tuhinjski dolini se to soboto, 24. julija 2021 nadaljuje. V Termah Snovik pripravljajo dan postrvi, katerega so poimenovali Postrvijada. Na poletni sobotni poletni dan boste spoznavali vse zanimivosti o najbolj pogosti potočni ribi, postrvi. V gosteh bo strastni ribič, Stane Omerzu, ki je prava enciklopedija informacij in izkušenj z ribištvom in ribiškim turizmom. Pripravljajo atraktivni program delavnic za vse generacije, na svoj račun pridejo tudi ljubitelji kuhanja. Postrv boste lahko okušali tudi na krožnikih v restavraciji Potočka.

 

Pridruži se Stane Omerzu, strastni ribič in direktor Centra za promocijo in pospeševanje športnega turizma in ribiškega turizma. Čeprav se palček Snoviček zelo rad zabava z otroki, bo tokrat zbrano poslušal predstavitev.

V primeru slabega vremena bodo vse zunanje aktivnosti potekale v notranjih prostorih (notranji bazen oz. večnamenska dvorana Tuhinjka).

Terme Snovik omogočajo, da ves program poteka brezplačno za vse obiskovalce kopališča in apartmajske goste.

Ni naključje, da v Termah Snovik namenijo dan postrvi. Prav tuhinjska postrv je na jedilnikih za goste restavracije Potočka dnevno, pripravljena na različne načine. Tudi letošnje poletje vsako soboto organizirajo Slovenski večer s poudarkom na okusih Tuhinjske doline, kamor med drugimi uvrščajo tuhinjsko postrv, firštov golaž, tuhinjsko filo. Njihove nabavne poti so izredno kratke, saj je njihova težnja, da sodelujejo z lokalnimi dobavitelji. V kuhinji, ki jo vodi Advija Halilović, prisegajo na lokalne, sveže, domače surovine, tudi tiste, ki jih lahko naberejo na lastnem zelenjavnem vrtu, dnevno pa se sprehodijo po zeliščnem vrtu, kjer med več kot 30imi zelišči najdejo tiste prave, ki dodatno začinijo prav vsak krožnik.

Vabljeni v Tuhinjsko dolino. Blizu doma. Zeleno. Brezskrbno in varno.

Na spletni strani term preverite tudi ostale prihajajoče dnevne dogodke. Bliža se že Snovičkov festival v soboto, 7. avgusta 2021, ko palčka Snovička obiščejo njegovi veliki prijatelji.

Besedilo in foto: Terme Snovik

Tagi