Prihajajoči dogodki, prireditve in odprtja zaključenih investicij v občini Domžale

Počitniški in čas poletnih dopustov ali čas »kislih kumaric« se počasi zaključuje, tako da se življenje počasi že vrača v ustaljene tirnice. Kmalu bodo v šolske klopi ponovno sedli šolarji, česar se gotovo že zelo veselijo, začele pa se bodo tudi razne prireditve in dogodki ter odprtja zaključenih investicij v občini Domžale, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

25. avgust 2017, ob 17. uri – Odprtje Mlinarske brvi med Radomljami in Homcem. V programu, ki bo potekal na obeh bregovih Kamniške Bistrice bosta sodelovali Krajevni skupnosti Radomlje in Homec-Nožice.

25. in 26. avgust, ob 18. uri – Etno-rock festival Domžale. Dvodnevni Etno-rock festival se bo odvijal na Tuševi ploščadi v Domžalah. Vstop je prost.

26. avgust 2017, ob 11. uri – 2. srečanje rogistov »Ko planina zadoni«. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

27. avgust 2017, ob 11. uri – 25. tradicionalno srečanje domžalskih planincev na Mali planini pri Domžalskem domu. Nastopili bodo Godba Domžale, Moški pevski zbor Janko Kersnik in Ansambel Prijatli. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. 

30. avgust 2017, ob 17. uri – Uradno odprtje novega kolesarskega poligona »pump tracka«, Kolovoz', ki leži poleg otroškega igrišča na Viru pri saharskem hribu (dostop po Robovi ulici). Na poligonu bodo svoje veščine prikazala različna domžalska športna in rekreativna društva, ki bodo obiskovalcem predstavila pravilno in varno uporabo nove športne pridobitve.

2. september 2017, ob 10. uri – Kuhna na plac. Ponovno odpira lonec za vas na tržnem prostoru Domžale. Ponudba lokalnih kulinaričnih specialitet po dostopnih cenah.

8. september 2017, ob 17. uri – Vas vabimo v Češminovem parku Domžale, na predstavitev nove pravljice "Hrošček Simon širi zadovoljstvo", ki je nastala v sodelovanju z založbo Miš.

Zbrane bo nagovorila idejna vodja projekta, gospa Andreja Pogačnik Jarc. O nastanku pravljice pa bosta spregovorili avtorica Nina Mav Hrovat in ilustratorka Marta Bartolj. Na dogodku bomo slavnostno izročili pravljice okoliškim knjižnicam in šolam. Prav tako pa bomo prvič skupaj zapeli in zaplesali na pesmico hroščka Simona iz pravljice. Tam bo tudi kolo sreče – morda prav vi prejmete novo pravljico v dar.

Več informacij najdete na povezavi: https://www.facebook.com/events/512430162431690 in v prispevku: http://www.domzale.si/s1a6766/medijsko-sredisce/nova-pravljica-hroscek-simon-siri-zadovoljstvo.html.

14. september 2017, ob 17. uri – Odprtje novega doma krajanov-gasilskega doma na Studencu.

15. september 2017, ob 19. uri – Godba v parku – nastop domžalske godbe v gibanju in mengeške godbe z rock koncertom.

20. september 2017, ob 17. uri – Slovesno odprtje podružnične šole Ihan. Gre za eno večjih občinskih investicij. Z novim šolskim letom 2017/2018 bo šola odprla svoja vrata in otrokom olajšala pot v šolo, saj se jim tako ne bo več potrebno voziti v matično Osnovno šolo Domžale. Dela sta izvajala AS Primus d.o.o. in Riko d.o.o. V novi šoli je urejena tudi knjižnica. 

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi