Predstavitev pravljično doživljajske poti Vilinski Homec v Knjižnici Domžale

V Knjižnici Domžale bo v četrtek, 26. januarja, ob 19. uri predstavitev najnovejše pravljično – doživljajske poti Vilinski Homec. Gre za drugo pravljično pot v občini Domžale, ki poteka po Homcu in Homškem hribu, ki je nastala v sodelovanju Občine Domžale in Zavoda Škrateljc. Pot bosta predstavila Nina Peče Grilc in dr. Uroš Grilc iz Zavoda Škrateljc.

Zgodba Vilinskega Homca je popotovanje skozi pravljični vilinski svet, na katerem otroci spoznajo veščine in vrednote vilincev, ki jih morajo vrniti med ljudi. Pri tem se naučijo skavtskih spretnosti in spoznajo skrivnosti nabiralništva, prisluhnejo vilam rusalkam in odpotujejo v prazgodovinski Homec. Če otroci pred obiskom Vilinskega Homca preberejo slikanico Vilinski ples, je njihovo doživetje še bogatejše.

Pravljična pot Vilinski Homec in Pravljični Šumberk bogatita ponudbo družinskega turizma v Domžalah, kjer imamo že sedaj precej razvejano mrežo tematskih poti. Poleg pravljičnih poti so na voljo še Domžalska čebelarska učna pot, Homška učna pot, Lisičkina gozdna učna pot na Šumberku, Poučna pot Blata Mlake in Ihanska krožna pot.

Več o pravljično doživljajski poti Vilinski Homec si lahko preberete tukaj.

Občina Domžale; Foto: Domen Pal

Tagi