Predavanje na temo ozaveščanja o aktualnih spletnih prevarah

Spletni prevaranti so izjemno izpopolnjeni v tehnikah pridobivanja podatkov, zato je dobro, da skušamo uporabnike interneta kar se da zaščititi, predvsem pa starejše, ozaveščati in jim pomagati.

Občina Domžale in Zavod za digitalno opismenjevanje starejših v Knjižnici Domžale v sredo, 21. junija 2023, ob 10. uri organizirata predavanje na temo ozaveščanja o aktualnih spletnih prevarah.

Predavanje bo izvedel Zavod za digitalno opismenjevanje starejših – predavatelj Tilen Blažko. Predstavljeni bodo aktualni primeri spletnih prevar, ki so usmerjene v populacijo starejših.

Skupaj si boste pogledali aktualne primere spletnih prevar in starostnikom približali pasti interneta, jih seznanili z različnimi orodji, ki so jim lahko v pomoč v prepoznavanju zlonamernih dejanj in kako prevaro prepoznati in ukrepati ter varno uporabljati splet.

Lepo vabljeni.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Pogovor s Tilnom Blažkom, v katerem nam je približal projekte, za katere si želi, da bi bili starostnikom vse bolj dostopni ter v pomoč, si lahko preberete v prispevku spodaj.

Pri preprečevanju in reševanju spletnih prevar vse bolj pomembna medgeneracijska pomoč

Tagi