Praznični pohod na Veliko planino

Naj bo praznično tudi na planini!

Vabimo vas na tradicionalni praznični pohod, ki bo tudi letos 27. decembra. Pripravite se na 24 urno doživetje Velike planine z veliko dobre volje ob prazničnem vzdušju in planinski družbi.

Dobimo se v torek, 27. decembra 2022 ob 14.00, na parkirišču v športnem parku na Kopališki v Domžalah, kjer se razporedimo v avtomobile in se zapeljemo do Krivčevega. Od Jurčka do Domžalskega doma bo za dve uri in pol hoje. V primeru novozapadlega snega pa morda še malo več.

Med hojo bomo lahko spremljali sončni zahod in ko se bodo prižgale prve zvezde, bomo mi že varno v zavetju planinskega doma. Čakala nas bo topla krušna peč, dobra hrana in pa urejene sobe za 2 oz. 3 osebe.

Naslednje jutro se bomo odpravili na pohod po planini, ki ga bomo prilagodili vremenu in udeležencem. V Domžale se bomo vrnili v sredo do 14. ure.

Za udeležbo je potrebna zmerna kondicijska pripravljenost. V kolikor bodo vremenske razmere omogočale, se lahko v dogovoru z vodnico z avtom zapeljete do parkirišča pri kamnolomu na Rakovih ravneh in čas hoje prepolovite. V tem primeru je potrebno poznavanje terena, da se ob dogovorjeni uri pridružite skupini, ki bo prišla iz doline.

Za pohod je potrebna planinska oprema: planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, kapa, rokavice, napitek, malica, oblačila za preobleči. Obvezno pa še: čelna svetilka in pohodne derezice. V primeru novozapadlega snega priporočamo krplje (niso obvezne), nekaj jih je na voljo za izposojo na društvu.

Ker gre za praznični pohod, bo vsak od nas zelo vesel majhnega darilca. Vzemite s sabo en vam ljubi predmet in ga pospremljenega s spomini, podarite naprej. Podrobnejša navodila prejmete ob prijavi.

Udeležba na pohodu je brezplačna, stroške za hrano in spanje v Domžalskem domu poravnate sami. Za udeležence pohoda je cena nočitve z zajtrkom 20 eur, kar lahko poravnate tudi z dobropisom za prehojeno Domžalsko pot spominov.

Število udeležencev na pohodu je omejeno, za pohod so obvezne prijave do 25. decembra 2022 na mail helena.kermauner@gmail.com ali na tel.: 041 731 797.

Prisrčno vabljeni!

Luka Skočir, načelnik vodniškega odseka

www.pdd.si

 

Komentarji uporabnikov
Tagi