Pohod v vilinsko mesto

V soboto, 18. novembra 2023 vabljeni na pohod v vilinsko mesto skupaj z vilinskimi vodnicami, ki vam bodo zaupale tudi kakšno vilinsko skrivnost. Zbor bo ob 10. uri pred gostilno Repanšek v Homcu. 

Odpravite se na dolgo potovanje čez Vilinski Homec, da povrnete ljudem prijateljstvo z vilinci in si pridobite vilinsko nagrado. Na poti zberi 6 vilinskih predmetov in poišči 5 vilinskih ključev. Pot te bo vodila ob hudourniški reki Kamniški Bistrici, na vilinski stezi boš spoznal zdravilne rastline, zajel vodo iz čudežnega studenca in prisluhnil vilinskemu petju vil rusalk, obiščeš vilinsko mesto Pikel, se preizkusiš v vilinskem letenju in še in še… Na celotnem potovanju te spremlja vila Pika, na Homški učni poti pa izveš še marsikaj o tem zanimivem kraju. Več o Vilinskem Homcu si lahko prebereš tukaj.

Cena za voden pohod je 5 € na otroka, ki prejme Vilinsko beležko. Vilinska beležka vam odpre pot do vseh doživetij na poti, z njo vstopite v pravljični svet vilincev, spoznate skavtske vrline, se naučite marsikaj o zeliščih, pa mlinih in mlinarjih… Priporočena starost otrok je 6+. Obvezne so prijave na mail: tic@domzale.si.

Otroci vabljeni, da spoznate čudoviti svet vil in vilincev!

Karin Božič Zupančič; Foto: Domen Pal

 

Tagi