Pohod na Dan domžalskih planincev

Voden pohod iz Krivčevega (od Jurčka) do Domžalskega doma.

Dobimo se v nedeljo, 29. avgusta 2021, ob 6.30 v Domžalah, odhod avtobusa bo ob 6.45. Zbirno mesto je v športnem parku Domžale, na parkirišču pri bazenu, od koder bo organiziran prevoz z avtobusom do Krivčevega. Pri  gostišču Jurček se nam ob 7.30 lahko pridružite tudi ostali, ki pridete na izhodišče s svojimi avti.

Planinska pot nas bo vodila od Jurčka na planino Podkrajnik, od tam naprej pa mimo Jelševega konfina na Gojško planino ter nato na Malo planino. Hoje bo predvidoma za dve in pol ure. Pot je v začetku strma, nato pa se položi in nudi lepe razglede.

Po obisku na Dnevu domžalskih planincev pri Domžalskem domu in krajšem obhodu, bomo planino zapustili predvidoma med 15. in 16. uro.

Oprema: dobri planinski čevlji, pohodne palice po želji, nahrbtnik z rezervnimi oblačili, vetrovka. Obvezno dovolj tekočine (2l vode) in energijske ploščice.

Prispevek udeležencev za prevoz je 10 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 15 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu odraslih, prispevka ni.

Pohod bo vodil Matjaž Škulj, vodnik PZS, prijave do zasedbe prostih mest in informacije na 041 816 504 ali m.skulj@gmail.com.

Planinsko društvo Domžale

 

Tagi