Otroci v poletni šoli šivanja v družbi sovrstnikov z navdušenjem ustvarjajo prave male umetnine

Tudi letos v času poletnih počitnic v Domžalah poteka kreativna poletna šola šivanja za otroke stare 10 let in več, kjer se v družbi sovrstnikov na prijeten in zabaven način naučijo rokovati s šivalnim strojem in ustvarjati prave male umetnine. Po zapolnjenih julijskih terminih, je ostalo še nekaj prostih mest v avgustu, zato le pohitite s prijavami.

V podjetju Svilea z veseljem ugotavljajo, kako pri otrocih narašča zanimanje za šivanje in kako neverjetno hitro osvajajo nova znanja. Med prijetnim in zanimivim ustvarjanjem se sklenejo tudi številna nova prijateljstva in po nekaj dneh si otroci s šivalnim strojem sešijejo čisto svoja unikatna oblačila in modne dodatke.

Ste se kdaj vprašali, kaj vse lahko naredijo otroci s koščkom blaga, sukancem in šivalnim strojem? Koliko različnih zamisli in idej, lahko s kančkom kreativnosti, preoblikujejo v konkretne izdelke in se ob tem še zabavajo? Odgovore smo poiskali pri eni od srčnih, ustvarjalnih in predanih mentoric, ki otroke v sklopu tečaja šivanja, ki ga tudi ti poletje organizira podjetje Svilea, skrbno vodi na poti ustvarjalnega šivanja s kosom blaga in sukancem.

“Vedno znova nas preseneti in osrečuje, kako hitro se opazi napredek otrok v tako kratkem času. Kar nekaj otrok se našim tečajem pridruži vsako leto, letos pa je bilo med udeleženci kar veliko novih obrazov, ki so se že v pičlih 4 dneh in to brez predhodnega znanja naučili izdelati toaletno torbico, peresnico, etc. Otroci so tako zelo so veseli in ponosni nase, ko vidijo, kaj vse zmorejo in znajo. Kaj vse naredijo. Težko je najti besede, s katerimi bi lahko opisala njihovo veselje in navdušenje. Njihov žar v očeh. Vsekakor se vidi in čuti, kako zelo uživajo v šivanju in ustvarjanju”.

V kolikor želite, da vaš otrok preživi del letošnjih poletnih počitnic zabavno, ustvarjalno in v družbi sovrstnikov, medtem, ko spoznava svet šivanja, lepo vabljeni, da s prijavo pohitite kajti prosta mesta se hitro polnijo. Ažuren seznam prostih terminov za tečaje šivanja namenjen otrokom je objavljen na spletni strani www.svilea.si.

Tudi avgusta bodo tečaji potekali v središču Domžal, v 2. nadstropju Tuš centra, na naslovu Mestni trg 1.

Cena 20 urnega otroškega počitniškega tečaj šivanja in krojenja znaša 150 €

In še dodatni bonus:

V trgovini Svilea imate 20 % popust na metrsko blago (tudi na blago, ki ga otroci ne uporabljajo na tečaju). Doplačila za uporabo njihovih šivalnih strojev ni.

Otroci iz istega gospodinjstva imajo 10 % popusta na tečaj.

Za vse dodatne informacije in prijave so vam na voljo na tel. 041-566-642 ali e-pošti svilea.tecaji@gmail.com.

Spremljate jih lahko tudi na njihovem Facebook profilu in Instagramu.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Svilea, d.o.o., Mengeš

Tagi