Nika Gradišek: Najstništvo skozi oči samozavesti

Kulturno prosvetno društvo Drouz lepo vabi v torek, 16. maja 2023, ob 19.30 uri v Kulturni dom Radomlje. Tema predavanja bo najstništvo in občutek samozavesti. Predavala bo Nika Gradišek.

Nika Gradišek sebe doživlja kot preprosto punco, ki raziskuje življenje. Kot dekle, ki se rada uči in spoznava svet, ki jo obkroža. Z veseljem opazuje in spoznava ljudi, njihova čustva, občutja in pa vedanje. Ob tem razvija sebe in se spoznava. Na predavanju bo Nika Gradišek predstavila sebe, svojo življensko zgodbo, ter lekcije, ki se jih je naučila v življenju. Poudarek predavanja bo na najstništvu ter doživljanju in razumevanju sveta skozi najstniški pogled.

Niko smo vprašali o mnenju, ki ga ima o današnjih mladih in o občutku samozavesti. Sogovornica pa je nekaj spodbudnih besed namenila tudi bralcem Domžalca, ki si želijo prisluhniti njenemu predavanju.

Kakšno je vaše mnenje o današnjh mladih? O poslanstvu, ki ga imajo? Pogosto se mladi zdijo zelo samozavestni.

Mladi smo si danes zelo različni. Predstavljamo ogledalo naših staršev in okolice v kateri smo. Nihče ni preveč samozavesten. Razlika je med samozavestjo in samovšečnostjo. Marsikdo se postavi kot “poglejte me kaj sem”. V resnici pa ga zares poglejmo, koliko samozavesti je v njem. Je le oseba, ki se še išče. Mladi opažam, da imajo v sebi veliko željo po odkrivanju nečesa novega, kar pa jim je včasih prepovedano s strani staršev.

Kako se spoprijemate z mislijo, da bi svoje misli in občutke na predavanju delili z neznanci?

Moje spoznave o sebi se skozi leta spreminjajo. Tudi zato ker sem vsako leto starejša in drugače gledam na svet. Sama s seboj sem zelo zadovoljna. Vem, da imam marsikaj še za izboljšati, a se tega zavedam in delam na tem. Seveda pridejo dnevi, ko temu ni tako in nisem zadovoljna. Ampak probam ohranjati pozitiven pogleda nase, saj vem da je vse samo v glavi.

Kaj bi želeli sporočiti bralcem Domžalca, ki se zanimajo za obisk predavanja?

Na predavanje, ki bo potekalo v torek, 16. maja 2023, ob 19.30 uri v Kulturnem domu Radomlje lepo vabljeni vsi, ki želite spoznati pogled mladega dekleta o najstništvu skozi oči najstnice. Predvsem pa lepo vabljeni mladi-najstniki in pa starši. Vesela bom vsakega, ki ga tematika zanima. Prepričana sem, da bodo na predavanju pridobili nov pogled na svet. Pogled skozi drugačne oči.

Če želite spoznati pogled na najstniško obdobje skozi oči najstnice Nike Gradišek, lepo vabljeni v torek, 16. maja 2023, ob 19.30 uri v Kulturni dom Radomlje.

Obvezne predhodne prijave po e-mailu na naslov: ema.smodis@gmail.com

Priporočen dar 10 eur.

Petra Petravič; Foto: Osebni arhiv Nika Gradišek

Tagi