Na dirkališču Kaps pri Moravčah ponovno avtokros

Po zimskem premoru se avtokros ponovno vrača na poligon Kaps Motorsport pri Moravčah, ki bo v nedeljo, 15. maja 2022. Dirka bo štela za državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške.

Organizatorja ASC Mustang in AS 2005 na dirkališču Kaps, ki se nahaja v bližini vasi Dvorje pri Moravčah pripravljata pravi dirkaški spektakel, na katerem bodo na svoj račun prišli vsi, ki so željni atraktivnih vožnje in bencinskih hlapov. Dirkališče je preko zime doživelo marsikatero posodobitev še so poskrbeli za večjo varnost tako tekmovalcev in tudi gledalcev. Največji napredek pa so doživeli novi lepo urejeni boksi.

Spored tekmovanja:

  • Prosti treningi: 9:00 – 11:30
  • Finalne vožnje: 12:00 – 17:00

Tekmovanja bodo potekala v diviziji 1, diviziji 1A, diviziji CC -cart cross, diviziji 3 SB – buggy, diviziji 3A – buggy 1600 in voznikov do 23 let.

Proga Kaps se nahaja na poligonu, ki ga je uredil bivši dirkač in predsednik ASC Mustang Metod Vidergar. Poligon je namenjen zabavi na štirih kolesih, predvsem štirikolesnikom, mini buggyjem in cart crossom. Del tega poligona je tudi atraktivna proga za avtokros, katero so pripravili zagnani člani ASC Mustang, najmočnejšega avtokros kluba v Sloveniji. Gre za prvo in edino progo v Sloveniji, ki je registrirana prav za avtokros.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca, ASC Mustang

 

Tagi