Mladinski izlet na Kranjsko reber in sankanje

Planinsko društvo Domžale lepo vabi v soboto, 28. januarja 2023 na organiziran mladinski izlet namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo le ti obiskujejo. Pot je lahka, vendar bo hoje skupno cca 3,5 ure, zato Planinsko društvo Domžale prosi, da starši presodite, ali je vaš otrok zmožen take poti.

Zimske razmere boste lahko skupaj s člani Planinskega društva Domžale izkoristili za vzpon na Kranjsko reber (Kašni vrh). Pot vas bo vodila po zlagoma vzpenjajočem pobočju skozi redek gozd, a predvsem po tako pričakovani beli snežni podlagi. Na vrhu sicer ni koče, vendar se boste odvisno od razmer po potrebi lahko pogreli ob prihodu nazaj na Črnivec.

Po povratku na sedlo Črnivec, si boste lahko vsekakor vzeli dovolj časa za sankanje na bližnji klančini.

V soboto 28. januarja 2023 bosta 2 zbirni točki. V Domžalah bo zbirna točka parkirišče športnega parka in sicer ob 8.00 uri, medtem, ko se boste v Preserjah pri Radomljah dobili pred šolo ob 8.15 uri. Povratek v Domžale je predviden ob 16.10 uri, v Radomlje pa ob 16.00 uri.

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik (dovolj velik), tople in udobne dolge (smučarske) hlače, pulover, kapa, rokavice, gamaše, rezervno perilo, malica in topla pijača (dovolj, da bo tudi še kaj za po sankanju), kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik, dežnik/pelerina (v primeru dežja) in kakšen evro za dodatno pijačo ali priboljšek v gostišču.

Pa seveda sanke ali druge pripomočke za sankanje in oblačila ter obutev za preobleči. Rezervno obleko in obutev zložite v vrečko, saj jih boste pustili na avtobusu.

Slabo vreme

Izlet bo organiziran tudi v primeru deževne napovedi. Glede na razmere se bo opcijsko tura prilagodila. V tem primeru se boste tudi prej vrnili na zbirno mesto. Natančnejša ura prihoda bo znana zjutraj na zboru.

Prijave in cena

Prijave sprejemajo do vključno srede, 25. januarja na e-naslov: dusan.prasnikar@gmail.com

Ob prijavi zapiši podatke:

  • ime in priimek otroka,
  • osnovna šola in razred, ki ga otrok obiskuje,
  • telefonska številka (gsm) starša, ki bo dosegljiv na dan izleta.

Cena izleta je 10 eur. Denar prinesite v soboto na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Za ostale informacije prosijo, da se obrnete na vodjo izleta, gospoda Dušana Prašnikarja, vodnik PZS, 031 694 134, dusan.prasnikar@gmail.com

Petra Petravič; Foto: Planinsko društvo Domžale

Tagi