Medena kulinarika

Brezplačna delavnica

Čebelarsko društvo Domžale v okviru projekta “BeeZOO – Za ohranjanje okolja” vabi na delavnico »Medena kulinarika«

Organizacija delavnice je del aktivnosti za povečanje ozaveščenosti lokalnega prebivalstva o pomenu čebel pri ohranjanju okolja, o biotski raznovrstnosti in pravilnem ter raznovrstnem uživanju čebeljih pridelkov. Čebele nam v hrano prinašajo čudovite okuse, spoznajmo jih!

Delavnico bo vodila prof. Marija Arh Ivanšek iz Srednje gostinske in turistične šole Radovljica.

Udeleženci delavnice se bodo seznanili z osnovnimi zakonitostmi uporabe medu v kulinariki ter sodelovali pri pripravi desetih jedi: začetne jedi, juha, tople in mesne jedi, priloge, zelenjavna jed, solata, sladica in kruh. Pri pripravi jedi bomo uporabljali akacijev, lipov, gozdni in cvetlični med.

Kraj in čas: sreda, 15. junij, Osnovna šola Domžale, Bistriška cesta 19, od 17. do cca 20. ure.

Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na tel: 041 680 091‬ – ali na 041 626 741 ter na el. pošto: tajnik@cd-domzale.si, število udeležencev je omejeno zato pohitite s prijavami!

Čebelarsko društvo Domžale

 

Tagi