Mavrični tek za Karolino

Športno atletsko društvo Mavrica (ŠAD Mavrica) v ponedeljek, 13. marca 2023, ob 17. uri organizira dobrodelni Mavrični tek za Karolino. S skupnim tekom, start in cilj bo v Parku Martina Krpana v Domžalah, bomo dokazali, da nas šport in gibanje združujeta, da se z voljo in vztrajnostjo da premagati marsikatero oviro, predvsem pa, da nas občutek, da smo nekomu pomagali, osrečuje. Prav tako bodo za otroke in starše pripravili prijetno in zabavno športno druženje, na katerem ne bo manjkalo glasbe, plesa, smeha, nagrad in tudi kaj okusnega za naše želodčke se bo našlo.

Morda ste v zadnjem času že slišali za prikupno deklico Karolino iz Dola pri Ljubljani, ki ima redko genetsko bolezen, ki povzroča, da se deklica stara veliko hitreje, kot bi bilo to normalno. Zdravila, ki bi ji lahko pomagalo zaenkrat še ni, obstaja pa zelo velika možnost, da bi ga znanstveniki lahko naredili, če bi imeli dovolj denarja za raziskave in njegov razvoj.

Mojca Grojzdek, predsednica ŠAD Mavrice nam je povedala, da je bila Karolinina mamica Sabina kar nekaj let super prijazna in igriva vaditeljica v njihovem društvu: “Ker jo imamo radi in smo ji hvaležni za njeno delo, bi ji radi sedaj, ko nas s Karolino potrebujeta, priskočili na pomoč. In ker vemo, da v našem društvu vadijo najbolj srčni otroci, ki imajo najbolj srčne starše, verjamemo, da se boste udeležili naše akcije zbiranja denarnih prispevkov za dober namen. Ni pomembno kako velik je prispevek, pomembno je, da prihaja iz srca in da poleg staršev, tudi otroci začutijo, da so z denarjem iz svojega šparovčka pomagali Karolini.”

Seveda pa dobrodelni dogodek ni namenjen samo za njihove člane. Pridruži jim se lahko kdorkoli. “Izjemno veseli in hvaležni bomo vsem, ki se nam boste pridružili,” je poudarila Mojca Grojzdek in dodala: “Vaditelji ŠAD Mavrica se bomo potrudili, da za otroke in starše pripravimo prijetno in zabavno športno druženje, na katerem ne bo manjkalo glasbe, plesa, smeha, nagrad in tudi kaj okusnega za naše želodčke se bo našlo.”

Glavni dogodek bo MAVRIČNI TEK ZA KAROLINO. S skupnim tekom bomo dokazali, da nas šport in gibanje združujeta, da se z voljo in vztrajnostjo da premagati marsikatero oviro, predvsem pa, da nas občutek, da smo nekomu pomagali, osrečuje.

Mavrični tek za Karolino bo v Parku Martina Krpana v Domžalah potekal v ponedeljek, 13. marca 2023, s pričetkom ob 17. uri, do predvidoma 18.30 ure. V primeru slabega vremena nam bodo družbo delali škornji in dežniki. 

PLAN PROGE

Štartna točka je v Parku Martina krpana (pri ognjišču).

  • Modra proga (500 m) primerna za otroke in družine
  • Rdeča proga (3 km), primerna za odrasle, tekače,…

***************************************************

Več informacij o Karolinini zgodbi in njeni bolezni: na povezavi

KAKO LAHKO ŠE POMAGATE KAROLINI?

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate 

SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919

Miha Ulčar; Foto: ŠAD Mavrica, Društvo Viljem Julijan

 

Tagi