Odprtje likovne in fotografske razstave Barvita mladost

V Centru za mlade Domžale bo v sredo, 19. 6. 2024, ob 18. uri potekalo odprtje zaključne razstave mladih ustvarjalcev Centra za mlade Domžale.

Na tej razstavi boste imeli priložnost občudovati likovna dela nadobudnih mladih ustvarjalcev iz treh različnih likovnih skupin. Prva skupina zajema otroke, stare od 8 do 13 let, ki so skozi svoje slike in risbe izrazili svojo domišljijo in ustvarjalnost. Druga skupina, poimenovana mavrična skupina, prinaša barvito paleto umetniških del, ki odražajo raznolikost in edinstvenost njihovih avtorjev. Tretja skupina pa vključuje mlade umetnike, stare od 14 do 30 let, katerih dela izkazujejo zrelost in globino razmišljanja ter napreden pristop k umetniškemu izražanju.

Poleg slikarskih in risarskih del bodo na ogled tudi čudovite fotografije mladih fotografov, ki so se udeležili posebnih fotografskih delavnic namenjenih otrokom, starim od 10 do 14 let. Na teh delavnicah so se mladi fotografi naučili osnovnih tehnik fotografiranja ter razvili svoj osebni slog. Njihove fotografije so dokaz njihovega truda in strasti do tega medija ter ponujajo vpogled v svet, kakor ga vidijo skozi objektiv.

Razstava bo tako prava paša za oči in dušo, saj bo združevala različne oblike umetniškega izražanja mladih talentov, od klasičnih likovnih del do sodobnih fotografij. Vabljeni, da se nam pridružite in podprete mlade ustvarjalce ter se navdihnete z njihovo svežino in inovativnostjo.

Razstava bo na ogled v prostorih Centra za mlade Domžale do konca avgusta.

Nina Orehek, Foto: CZM Domžale

Tagi