Kneippov dan v Termah Snovik z izjemnim programom spoznavanja knajpanja za vsak dan

V Termah Snovik je vsak dan, Kneipp dan. V Kneippovem centru vsakodnevno obiskovalce, goste spoznavajo s knajpanjem, življenjsko filozofijo zdravega načina življenja po izumitelju knajpanja Sebastianu Kneippu, nemškem duhovniku, hidro in fitoterapevtu. Lepo vabljeni v soboto, 8. julija 2023, na izjemen dogodek, na katerem se boste naučili različnih tehnik Kneippovih terapij in kako jih vključiti v svoj vsakdanji življenjski slog. Ob tem boste odkrili skrivnosti knajpanja za bolj zdrav in uravnotežen življenjski slog, pri čemer je program prilagojen za vse generacije.

V Termah Snovik tradicionalno vsako leto en dan posvetijo Kneippovim terapijam, ki združuje pet naravnih elementov: voda, gibanje, prehrana, zelišča ter ravnotežje, ki celostno poveže prve štiri elemente. Na tem izjemnem dogodku boste skupaj s strokovno ekipo term spoznavali pet Kneippovih stebrov, ki vam jih bodo približali skozi prakso, nasvete, izkušnje. Odkrivali boste skrivnosti knajpanja in vpliva na vaše zdravje, sprostitev in energijo za ustvarjanje bolj zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga.

Program je letos zasnovan tako za otroke kot odrasle, zato bo zagotovo zabaven in poučen za vse generacije. Za otroke pripravljajo zanimivo spoznavanje z zdravimi navadami, z zabavnimi odkrivanjem nalog bodo postali pravi Kneipp junaki, kar je v letošnjem letu tudi novost, saj se v Termah Snovik zavedajo, kako pomembno je že otroke navajati na zdrave navade.

V soboto, 8. julija 2023 se bo program pričel ob 9.30 uri. Med drugim boste lahko uživali v prijetnih in sproščujočih kopelih, se udeležili delavnic zeliščarstva, se naučili vaj za Kneippovo hidroterapijo, preizkusili refleksno masažo stopal ter uživali v zdravi in okusni Kneippovi prehrani ter se spoznali z gozdnimi doživetji in vplivi gozda na dobro počutje.

Osrednji program:

9:30 Pričetek in Kneippova dobrodošlica na Kneippovi ploščadi pred termami (sprejem s Kneipp kavo in čajem, predstavitev poteka Kneippovega dneva)
10:00 – 10:30 Skupinska vodna telovadba na bazenu
10:30 – 11:00 Nauki Sebastiana Kneippa po njegovi filozofiji zdravega načina življenja: (pogovor ob hidroterapijah, Kneippovih oblivih z mrzlo vodo in na sprehodu po bosonogi spiralni poti ob bazenih
11:00 – 12:00 Kuharska delavnica priprave Kneipp kolačka in domačega zeliščnega namaza: vključena je degustacija, vsak udeleženec delavnice prejme recept (v dvorani Tuhinjka)

12:00 – 15:00 Plavanje v bazenih z zdravilno termalno vodo in spostitev (notranji in zunanji bazeni z zdravilno termalno vodo)
12:00 – 15:00 Kneippovo dnevno kosilo v restavraciji Potočka (po želji, doplačilo za dnevno kosilo 15 €)
15:00 – 16:00 Zdravilni učinki eteričnih olj in njihova uporaba (predavanje o aromaterapiji s praktičnimi nasveti)
Izvajalka: Saša Klar, certificirana aromaterapevtka
16:00 – 18:00 Gozdno doživetje z meditacijo in zvočno kopeljo (zbor pred recepcijo)
Izvajalec programov gozdnih doživetij: Luka Brinovec

Cena osrednjega programa: 43,00 € / osebo z vključeno vstopnico za celodnevno kopanje

Člani Kneipp Kluba, v katerega se lahko včlanite brezplačno vsak dan na recepciji, imajo 20 % popust na kotizacijo. Obvezne so prijave najkasneje do 6. 7. 2023 na telefonsko številko 01 83 44 100 ali preko email naslova na info@terme-snovik.si.

Brezplačni spremljajoči program za družine

Vabljene družine, da se udeležite Kneippovega dne, da si vzamete čas za družinski dan, ki ga boste preživeli en z drugim ter sem na zabaven in poučen način spoznali s knajpanjem za zdrav življenjski slog. Program je brezplačen, prijave niso potrebne, družina kupi le vstopnice za kopanje.

9:00 – 10:00 JUNAKOVO PITJE VODE: pohod do izvira, pitje vode, spoznavanje s pitjem vode (zbor pred recepcijo)
10:00 – 11:30 Plavanje na bazenih s termalno vodo
11:30 – 12:30 JUNAKOVA PREHRANA: delavnica izdelave sadnih nabodal in zdravega termalnega napitka (v animacijski sobi na bazenih)
12:30 – 13:00 JUNAKOVO GIBANJE: vodna rekreacijo, pol urna vodna otroška telovadba in tekmovanje v zmogljivosti (otroški bazenček)

13:00 – 14:00 JUNAKOVA SPROSTITEV: sprehod po bosonogi poti v obliki polžka in vaje čuječnosti za otroke (spiralna pot ob bazenih)
14:00 – 15:00 JUNAKOVO SPOZNAVANJE ZELIŠČ: spoznavanje z zelišči z ugankami, s karticami, z vonjanjem in tipom, risanje zelišč (na travniku na koncu zunanjega bazena)

Pri vsaki delavnici, ki se jo otrok udeleži dobi nalepko. Glede na to, koliko izzivov je uspešno opravil, postane mali, veliki ali super Kneippov junak in prejme lepe nagrade.

Pridružite se in dovolite, da Kneippov dan v Termah Snovik postane vaša pot do zdravja, sprostitve in dobrega počutja. Vzemite si dan za sebe in dan za ravnovesje telesa in duha.

 

Petra Petravič; Foto: Arhiv Term Snovik

 

Tagi