Kako si pomagati, ko vas ujame stres v času koronavirusa?

Kako si lahko pomagate, ko občutite zaskrbljenost, strah, tesnobo ali morda povečano razdražljivost, napetost v telesu, jezo? Predstaviti vam želim tehnike in orodja, kako obvladovati stres. Se lažje umiriti. Kako poskrbeti zase in ohraniti svoje zdravje v času tako razširjenega stresa. Se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo. Da lahko opazujemo izzive s širše perspektive in nato delujemo na način, ki je dober za nas in za druge.

Predavateljica: Mateja Lenarčič

  • Kdaj: ponedeljek, 4. januar 2021, od 18:00 do 19:00, on line – ZOOM
  • Kdaj: torek, 5. januar 2021, od 18:00 do 19:00, on line – ZOOM

Na predavanju bomo skupaj naredili tudi določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psiho-fizicnega zdravja.

Prijave na: mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom). Po prijavi vam pošljemo zoom povezavo.

mag. Mateja Lenarčič, MBSR učiteljica, certificirana učiteljica joge, TA 101, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe za posameznike in organizacije ter individualno svetovanje na temelju čuječnosti.

Več o mag. Mateja Lenarčič

MEDIUS, inštitut za čuječnost in mediacijo

 

Komentarji uporabnikov
Tagi