Izzivi mladih in žensk na trgu dela

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš v torek, 25. oktobra 2022, med 17. in 19. uro organizira delavnico in okroglo mizo z naslovom Izzivi mladih in žensk na trgu dela. Dogodek bo potekal v prostorih mladinskega centra (Slovenska cesta 28, Mengeš) in preko aplikacije ZOOM. Na dogodku boste mogoče ugotovili kaj novega o sebi, o trgu dela, mogoče pa se vam odpre kakšna nova pot. 

  • Ob 17.00: Interaktivno predavanje: SPOZNAJ SE – KAKŠEN JE NAJBOLJŠI POKLIC za TEBE in kako do te zaposlitve (kdo sploh sem, kaj sploh želim početi v življenju, kaj je moj sanjski poklic, kateri poklici obstajajo za mojo izobrazbo in za mene, tako/takega kot sem, kako naj najdem to zaposlitev …).
  • Ob 18.00: Okrogla miza: IZZIVI MLADIH IN ŽENSK PRI ZAPOSLOVANJU.

Prijave: https://forms.office.com/r/uFS9C664H9

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš vas vabi, da sodelujete kot poslušalec/poslušalka, še bolj pa bodo veseli vaših vprašanj in komentarjev.

Interaktivno predavanje Spoznaj samega sebe in si povečaj zaposlitvene možnosti

Na predavanju boste spoznali osnovne štiri skupine vedenjskih tipov. S pomočjo barv boste odkrivali njihove prednosti in slabosti ter kako posamezni vedenjski tipi lahko izkoristijo svoj potencial v določenih poklicih, na delovnih mestih oz. na karierni poti. Predavanje bo praktično naravnano.

Spoznavanje osebnostnih lastnosti je odličen korak k ozaveščanju prednosti, kar je seveda pomembno pri osebnem in poslovnem uspehu. Je v veliko pomoč, ko se odločate glede poklicne kariere ali ko iščete področje svojih talentov. Vedenjske tendence so odličen napovednik tega, kaj vam v življenju resnično “leži”, kje imate potencial in kako se lahko hitreje učite.

…………………….

Persolog osebnostni model – DISK je ena izmed najbolj razširjenih, znanstveno dokazanih analiz, ki meri naša vedenjska nagnjenja in preference.

…………………..

Andreja Glavač je po osnovni izobrazbi univ. dipl. ekon., s 25 let delovnimi izkušnjami v gospodarstvu. Z mednarodno priznanim orodjem Persolog izdeluje vedenjske profile za izbor in razvoj kadrov ter timske slike za odkrivanje potencialov zaposlenih. Njene delavnice so praktično naravnane, vedno usmerjene v ljudi in iskanje njihovih prednosti. Zadnja tri leta in pol je zaposlena v Zavodu Cene Štupar – CILJ. V okviru projekta Karierni Plac – Karierni center je izvajala delavnice s področja karierne orientacije za mlade, starše in strokovne delavce. Mladim je tudi individualno svetovala pri izbiri poklica, šole ali študija. Njeni članki oz. intervjuji so bili objavljeni v časopisu Delo – Kariera in delo, v prilogi Ona, v Dnevniku, v reviji Jana in Absolvent.

Okrogla miza: Izzivi žensk in mladih na trgu dela

Pogovarjali se bomo o tem, s kakšnimi izzivi se srečujejo ženske in mladi pri iskanju zaposlitve, pri zaposlovanju in gradnji kariere. V okviru tega se bomo posvetili tudi področju naravovarstva. Vsi lepo vabljeni k interaktivnemu sodelovanju, lahko pa samo prisluhnete, kaj bodo imele za povedati naslednje govorke, če ne bi radi aktivno sodelovali:

  • Andreja Glavač, univ. dipl. ekon.
  • (Cene Štupar – CILJ)
  • dr. Polona Pengal, univ. dipl. biol.
  • Jožica Sambol, prof. biol. in kem.
  • Laura Vuga, mag. biotehnologije
  • Maja Dacar, mag. prof. biologije in gospodinjstva
  • Mateja Nose Marolt, univ. dipl. biologinja
  • moderatorka Tea Vuga, dipl. soc. del.

Miha Ulčar; Foto: AIA – Mladinski center Mengeš

Tagi