Galerija na potepu – Verona

V okviru delovanja Galerije Domžale vas v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale vabijo na celodnevno strokovno ekskurzijo v italijansko mesto ob reki Adiži. Verona slovi po bogati umetniški in kulturni zapuščini, zaradi številnih spomenikov iz rimskih časov pa je uvrščena med UNESCO-ve spomenike svetovne dediščine.

V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale so se odločili, da se bodo v začetku meseca oktobra z njihovo Galerijo podali na potep v Verono, kjer si bodo ogledali razstavo velikega renesančnega slikarja Paola Veroneseja. Pri tem bo udeležencem ekskurzije pomagal akademski kipar in strokovni vodja Galerije Domžale Jurij Smole, ki jim bo predstavil nekatere vsebine naslikanih zgodb ter jih podučil o načinih slikanja in jim približal duh takratnega magičnega časa. Po ogledu razstave si bodo udeleženci ekskurzije lahko skupaj ogledali še izbrane kulturne in umetniške zanimivosti mesta.

V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale pravijo, da bodo veseli, če boste v soboto, 4. oktobra 2014, preživeli z njimi v dobri družbi ljubiteljev likovne umetnosti.

Cena ekskurzije, ki vključuje prevoz, vstopnine, vodenje in organizacijo je 50 EUR. Pohitite s prijavami in vplačili (do 29. september 2014), ker je število mest omejeno.

Informacije osebno ali po telefonu 01/722 50 50 v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale
Tagi