Dobrodošli na jesenski Domžalski bolšjak

V nedeljo 17. septembra 2023 lepo vabljeni v Češminov park med 9. in 13. uro, kjer bo potekal jesenski Domžalski bolšjak. Tam si boste lahko ogledali in nakupili čudovite starine.

Prvi Domžalski bolšjak je na pobudo občanov potekal v nedeljo, 23. aprila 2023 in ker je bil res lepo sprejet ter obiskan so se organizatorji odločili, da bo dogodek na sporedu enkrat mesečno in sicer vsako tretjo nedeljo v mesecu.

Na tokratnem bolšjaku bodo potekale tudi aktivnosti za zmanjševanje količine odpadkov, ki jih proizvajamo in spodbujanje k trajnostni potrošnji. Zato bo v parku organizirana prodaja ter izmenjevalnica igrač in šolskih potrebščin. Organizatorji prosijo, da na izmenjevalnico prinesete dobro ohranjene, čiste in delujoče igrače ter potrebščine, prav tako pa NE prinašate oblačil in obutve.

Prihajajoči teden je tudi Evropski teden mobilnosti zato vas organizatorji torkat pozoveju k spremembi potovalnih navad. Letošni slogan tedna mobilnosti je ”Varčne poti”. V ta namen bo na dogodku potekalo pestro dogajanje med drugim so za vse vas pripravili poligone, izposojo koles ter mobilno servisno delavnico. Več o dogajanju si lahko preberete na tej povezavi.

Vabljeni, da obiščete in sodelujete na Domžalskem bolšjaku.

Karin Božič Zupančič; Foto: Visit Domžale

 

Tagi