Delavnica: Kako uspešno okrevati po poškodbi sprednje križne vezi (ACL)

Delavnica za vse, ki okrevate po poškodbi oziroma rekonstrukciji sprednje križne vezi (ACL). Delavnica traja 2 šolski uri oz. 1,5h.

KDAJ – v živo: sreda, 23.02.2022 od 16.30 do 18.00
KDAJ – spletna delavnica: sreda, 09.03.2022 od 16.30 do 18.00
KJE – v živoKinVital hiša na travniku, Ljubljanska cesta 1, Dob pri Domžalah
KJE – spletna delavnica: potekala bo preko ZOOM-a (vam pošljemo povezavo za priključitev video klicu)
MAKSIMALNO ŠT. UDELEŽENCEV: 8 oseb
CENA: 50 €
PRIJAVAinfo@kinvital.si

Vsebina:

  1. Najprej bomo analizirali možne vzroke, zakaj je do poškodbe prišlo, saj je prav poznavanje tega eden glavnih faktorjev, da se izognemo nadaljnjim podobnim ali enakim poškodbam. Več o tem v članku: Poškodba sprednje križne vezi.
  2. Pregled gibljivosti in moči – za popolno okrevanje je pomembno, da se pridobi nazaj polna gibljivost in moč, zato bomo pogledali kakšno je vaše trenutno stanje in na podlagi tega prilagodili vaš program vadbe za okrevanje po poškodbi ACL.
  3. Sestavljanje programa vadbe – pomembno je, da je program prilagojen vašemu stanju. Za optimalen napredek je ključno, da obremenitev ni premajhna, prav tako pa moramo paziti, da kolena ne preobremenimo, saj se bo v tem primeru hitro odzval z bolečino. Več o stopnjevanju vaj in vajah: Kaj storiti po operaciji ACL.
  4. Delavnica je primerna tako za posameznike, ki so po poškodbi in še niso oziroma ne bodo opravili operacije/rekonstrukcije križne vezi, kot tudi za tiste ki okrevajo po operaciji/rekonstrukciji. Več o tem, če je operacija res nujno potrebna: Ali je operacija ACL sploh potrebna.

Več informacij pa najdete s klikom tukaj.

Tagi