Bliža se domžalski polmaraton – Domžale tečejo 2013

V nedeljo 22. septembra 2013, bodo Domžale ponovno v znamenju tekaštva. Odvijala se bo namreč tekaška prireditev poimenovana »Domžale tečejo 2013«, v okviru katere se bodo tekači lahko preizkusili v dveh kategorijah: polmaraton (21 km) in tek na 11 km.

Kot pravijo v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki je organizator prireditve »Domžale tečejo 2013«, bo tokratni polmaraton potekal na nekoliko spremenjeni trasi. Največja sprememba je ta, da odpade »kroženje« (vračanje), po mestnih ulicah in na ta način predstavlja polmaraton zaključeno celoto.

Tudi letos bo start (9.30) in cilj polmaratona na domžalskem stadionu. Zanimivosti letošnjega polmaratona sta dve in sicer:

1. polmaraton šteje tudi za državno prvenstvo za veterane in
2. sočasno bo potekal tudi rekreativni tek na 11 km (predstavlja 1/2 polmaratona).

Prijave:
Za udeležbo na polmaratonu 21 km in teku na 11 km, veljajo samo predhodne prijave, ki se sprejemajo do 19. septembra 2013, do 24.00 ure, na spletni strani Timinga www.timingljubljana.si, na katero pridete neposredno na naslednji povezavi: http://www.pohod.si/domzaletecejo/index.asp?s=8.

Organizator bo izjemoma sprejemal prijave še na dan prireditve, 22. septembra 2013, do 8.30 ure, vendar pa se v tem primeru prijavnina poveča za 5,00 EUR. Prijave se bodo sprejemale, na označenem prijavnem mestu organizatorja v, ali pred Domom športnih organizacij, Kopališka cesta 4, 1230 Domžale. Za tekmovalce bosta zagotovljeni tudi dve garderobi za preoblačenje.

Navodila organizatorja:

1. prevzem startnih številk in čipov ter priznanj za udeležence (majica in medalja), bo v veliki garderobi Doma športnih organizacij, Kopališka cesta 4, v pritličju, na vzhodni strani, na dan prireditve, v nedeljo 22.09.2013, od 7.30 ure dalje;

2. do 8.30 ure bodo sprejemali še nove prijave, za katere pa seveda velja višja cena za 5,00 EUR;

3. varnostni ukrepi na trasi morajo biti v skladu z zahtevami pristojnih organov maksimalno realizirani. Pri tem opozarjajo vnaprej na korekten odnos, vseh tistih, ki bodo preveč zaostajali za prvimi tekači, da se strogo držijo desne strani, prečkajo traso (cesto) previdno in praviloma tečejo po pločniku;

4. zagotovljeno bo tudi mobilno spremstvo in sicer :

  • trije motoristi – na čelu kolone, za večjo skupino najboljših in na začelju,
  • kolesarsko spremstvo, za določenimi večjimi skupinami.

Vabljeni, da se tekaškega preizkusa na 21 km ali 11 km udeležite tudi vi!

Več o samem razpisu teka, opisu trase in zemljevidu trase, pa v priponkah spodaj:

Domžale tečejo – razpis

Kratek opis trase

Zemljevid trase

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi