11. Veronikin tek

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo tudi letos poskrbel za ljubitelje teka. Odrasli udeleženci 11. Veronikinega teka se bodo pomerili na 10 kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici. Takšna trasa bo letos izvedena že tretjič in vsako leto prejme izredno pozitivne odzive tekačev. Veronikin tek je idealna priložnost za vse tekače, ki se pripravljajo na Ljubljanski maraton.

11. Veronikin tek bo potekal v soboto, 12. oktobra. Start teka na 10 kilometrov bo ob 11. uri, dogajanje pa bo pestro že od 9.30 dalje, ko bo potekalo tekmovanje učenk in učencev na 600 oziroma 1000 metrov. Najmlajši ljubitelji teka pa bodo prišli na vrsto ob 13.30 uri, ko bo na sporedu Ciciban teče – tek otrok iz vrtca. Start vseh tekov bo na Glavnem trgu. Najboljšim odraslim tekačem bo nagrade podelil župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Tek na 10 kilometrov bo potekal po enaki trasi kot lani in sicer: Glavni trg – Šutna – Podgorje – po kolovozni poti do Jakopičeve ulice na Duplici – Ljubljanska cesta – preko podhoda pod Domžalsko cesto do Radomeljske ceste – po pešpoti ob Kamniški Bistrici in čez Titanovo brv – Kovinarska cesta – Kajuhova pot – mimo osnovnih šol – Šutna – Glavni trg. Teki učencev in učenk v štirih starostnih kategorijah ter otrok iz vrtca bodo potekali po srednjeveških ulicah mesta Kamnik.

Podrobnejše informacije o poteku tekmovanja so na voljo v razpisu tekmovanja.

Zavod za turizem, šport in kulturi Kamnik

 

Tagi