Nadzorni svet Darsa prižgal zeleno luč za dokončanje obvoznice v Mengšu

Iz Občine Mengeš so sporočili, da je Nadzorni svet družbe Dars podal soglasje za pričetek postopka oddaje javnega naročila in s tem omogočil nadaljevanje postopkov za izgradnjo manjkajočega dela obvoznice v občini Mengeš. Po predvidenem scenariju naj bi izvajalca del izbrali do konca leta, s samo gradnjo pa naj bi začeli spomladi prihodnje leto. Na Darsu ocenjujejo, da naj bi dela potekala dobrih deset mesecev, v primeru ugodnega vremena, bi bila lahko obvoznica dokončana že do konca prihodnjega leta.

Prejšnji teden smo na našem portalu poročali, da naj bi se po skorajda vseh zaključenih postopkih v zvezi z gradnjo manjkajočega dela mengeške obvoznice v dolžini približno 1,3 kilometra, zapletlo pri nadzornem svetu Darsa, ki na svoji seji dne 4. junija 2018, ni izdal soglasja za izbor izvajalca. S tem, ko ni podal soglasja, pa so bili pod vprašajem vsi nadaljnji postopki in predvideni terminski plani izgradnje manjkajoče obvoznice. Se pravi, da je bilo v zraku vprašanje, kdaj in če sploh bosta “zapela” kramp in lopata.

Zaradi zapleta je prejšnji teden župan Franc Jerič na novinarski konferenci, ki so se jo je udeležili tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, član Uprave Darsa Vili Žavrlan, direktorica Direktorata za kopenski promet mag. Darja Kocjan, in Aleš Hojs, direktor za področje cest in razvojnih projektov družbe DRI upravljanje investicij d.o.o., izrazil začudenje nad ne odločitvijo nadzornega sveta ter zaskrbljenost glede nadaljnjih postopkov izgradnje manjkajoče obvoznice. Na novinarski konferenci je bilo tudi povedano, da nadzorni svet Darsa sklepa ni zavrnil, temveč je odločitev zaradi notranjih postopkov odložil na kasnejši čas. Vsi prisotni pa so zatrdili, da so vse njihove aktivnosti usmerjene, da do izdaje soglasje pride čim prej. In je prišlo!

Če so bili na Občini Mengeš še prejšnji teden zaskrbljeni, so tokrat po izdaji soglasja Nadzornega sveta Darsa bolj optimistični.

Danes, 9. julija 2018, je Nadzorni svet družbe Dars podal soglasje za pričetek postopka oddaje javnega naročila za izgradnjo manjkajočega dela obvoznice Mengeš. »Izgradnja glavne ceste Želodnik-Mengeš-Vodice, odsek obvoznica Mengeš, pododsek krožišče na Kamniški cesti (v km 6.680) do navezave na obstoječo glavno cesto (v km 8.520).« S tem se je uspešno zaključil niz aktivnosti, ki jih je v juniju in juliju intenzivno vodil Franc Jerič, župan Občine Mengeš, za nadaljevanje postopkov za izgradnjo manjkajočega dela obvoznice. Z Občine Mengeš so še sporočili, da bo župan tudi v prihodnje spremljal vse aktivnosti in postopke v zvezi z izgradnjo manjkajočega dela obvoznice v občini ter se v primeru zapletov ustrezno odzval.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi