Na OŠ Preserje pri Radomljah slavnostno odprli nove učilnice in prenovljeno kuhinjo

Osnovno šolo v Preserjah pri Radomljah obiskuje 759 učencev, od tega kar 103 prvošolčki. Po novem bodo učenke in učenci razporejeni v 35 oddelkov, saj so v mesecu marcu končali s prenovo osnove šole, ki je z nadzidavo dela jugozahodnega prizidka dobila štiri nove oddelke ter prenovljeno in razširjeno kuhinjo.

Slovesno odprtje novih prostorov na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah je potekalo v četrtek, 12. aprila 2018, na katerem sta župan Toni Dragar in ravnateljica Ana Nuša Kern simbolično prerezala trak pred novo kuhinjo in pred učilnicami ter nove prostore predala svojemu namenu. V kulturnem programu, ki ga je povezoval Leon Obrulj, so sodelovali učenci OŠ Preserje pri Radomljah ter posebna gostja, pevka Ina Shai, nekdanja učenka te šole. Scenarij za proslavo je napisal Boštjan Domjanič, za sceno je poskrbela Maja Novak, glasbene točke pa je pripravila Karmen Logar. Prireditve so se poleg župana udeležili še podžupanja mag. Renata Kosec, častni občan Peter Primožič, svetniki in svetnice, predstavniki krajevnih skupnost, predstavniki izvajalcev del in občinske uprave, učitelji, starši in učenci šole.

Po besedah ravnateljice Ane Nuše Kern so takšni dogodki vedno neka prelomnica v spominu, saj ji je generalka pred odprtjem novih prostorov, v spomin priklicala leto 2002, ko je potekalo prvo odprtje novih prostorov na tej šoli. Spomnila je na nekdanjo učenko pevko Ino Shai,  in na številne druge talente, ki so prestopili prag te šole. Pri tem jim je šola ponudila okoliščine oziroma možnosti, da so lahko razvili svoje talente. Ob tem je izpostavila tudi to dejstvo, da je standard slovenskih osnovnih šol zelo visok, s tem, da je dodala, da si upa trditi, da je domžalski standard še nekoliko večji od slovenskega. Ob koncu govora se je zahvalila Občini Domžale in županu Toniju Dragarju, vsem sodelujočim pri projektu, projektantom, nadzoru, občinski upravi ter vsem zaposlenim in učencem šole za potrpežljivost v času del.

Nove prostore sta odprla župan Toni Dragar in ravnateljica Ana Nuša Kern.

Župan Toni Dragar je povedal, da je OŠ Preserje pri Radomljah ena redkih šol, ki ima kar 103 prvošolčke, skupaj pa šolo v 35. oddelkih obiskuje 795 učencev. Po njegovih besedah je OŠ Preserje pri Radomljah ena boljših šol in naj tako tudi ostane. Za izvedbo projekta se je zahvalil sodelavcem na Občini Domžale ter svetnicam in svetnikom, ki so poskrbeli, da so se v proračunu občine zagotovila sredstva za to investicijo.

Z investicijo so na OŠ Preserje pri Radomljah dobili nove učilnice.

Izvajalec projekta je bil ljubljanski VG5 d.o.o., nadzor je izvajal Domplan d.o.o. iz Kranja, projekte pa je Občina Domžale dala izdelati podjetju Arhitektura Sonja Oblak Burnik s.p. iz Ljubljane. Vrednost celotne investicije (nadzidava dela jugozahodnega prizidka s štirimi novimi oddelki in prenova ter razširitev kuhinje) je znašala 1.008.466,13 € z DDV. Nove učilnice je opremilo podjetje UČILNA d.o.o iz Doba v pogodbeni vrednosti 57.957,41 €. Gradnja je potekala od 15. junija 2017, zaključila se je v začetku marca 2018.

Več fotoutrinkov z odprtja novih prostorov si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi