Mag. Goran Šarac: »Na državnozborske volitve se podajam z odgovornostjo«

Mag. Goran Šarac - kandidat Socialnih demokratov na državnozborskih volitvah

Med letošnjimi kandidati za predčasne volitve poslancev v Državni zbor RS je tudi štiriinpetdesetletni Goran Šarac, nekdaj zelo uspešen producent in založnik, danes pa odločen državljan s prepričanjem, da je politika edina priložnost za korenite spremembe v naši družbi. Na profesionalni in zasebni poti si je nabral dovolj izkušenj, da se z odgovornostjo podaja v boj za poslanski mandat. Na povabilo socialnih demokratov bo poizkusil prepričati Domžalčane, Trzince in Mengšane, saj kandidira v 11. volilnem okraju 4. volilne enote.

Goran Šarac, rojen l. 1963 v Skopju, magister ekonomskih znanosti in krajan Škrjančevega pri Radomljah je o sebi povedal: »Šolal sem se na Gimnaziji Bežigrad in Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Že kot učenec na osnovni šoli Mirana Jarca sem vodil šolsko skupnost in se ukvarjal z organizacijo življenja na šoli, ter pokazal veliko skrb za sošolce v težavah.

V svojem mladostniškem obdobju, v osemdesetih letih, je moje življenje zaznamovalo ukvarjanje z glasbo. Bil sem ustanovni član dveh takrat zelo priljubljenih glasbenih skupin Rendez-Vous in Big Ben ter skladatelj z največjim številom uspešnic in prodanih plošč. Ta glasba je močno zaznamovala generacijo, ki je takrat odraščala. Pisal sem glasbo za številne pevce, ki so se zelo uveljavili in so še zmeraj dejavni. Skoraj desetletje sem bil samostojni kulturni delavec, zato dobro poznam stisko in prekarnost takšnega položaja in dela. Pozneje sem se zaposlil v Založbi Obzorja-Helidon pri legendarnem Vilku Ovseniku, kjer sem delal kot vodja prodaje.

V devetdesetih letih, v času podjetniškega zagona, rojstva Slovenije in spremembe družbenega reda, sem združil svoje ekonomsko in glasbeno znanje in ga izrabil za ustanovitev slovenske glasbene industrije in avtorskih združenj. Vodil sem uspešno založbo, v kateri so bili zaposleni tako umetniki kot operativni sodelavci. Spoznal sem, da je za uspešnost malega podjetja odločilen dober in motiviran zaposleni. Svoje zaposlene sem zato spodbujal k učenju in osebni rasti ter jim finančno pomagal pri dodatnem šolanju, da bi si pridobili za vsaj eno stopnjo višjo izobrazbo. Ob koncu leta sem dobiček zmeraj delil tudi z njimi, da bi potrdil njihov pomen za podjetje. V tem času sem s pokojno soprogo Simono Weiss organiziral največje glasbene koncertne turneje tistega časa in slovensko glasbo iz veselic vrnil v velike dvorane.

Ob prelomu stoletja, predvsem zaradi osebne življenjske izkušnje, se je moja podjetniška aktivnost nekoliko ustavila. Od takrat je bila vsa moja energija usmerjena v pomoč otrokom s posebnimi potrebami (zlasti z motnjo avtističnega spektra), kjer sva s soprogo iskala predvsem možnosti za šolanje teh otrok znotraj obstoječe zakonodaje in pridobitve ustrezne učne pomoči. Tako sem dodobra občutil prednosti in pasti našega šolskega sistema od osnovne in srednje šole do fakultete. Spoznal sem nedoslednosti učnih načrtov in trdote v odnosu do drugačnih tako med sošolci kot med učitelji. To obdobje me je močno zaznamovalo ter prebudilo v meni poslanstvo, ki je ostalo žal nedokončano, saj je bilo prekinjeno s smrtjo soproge. To je sedaj moje gonilo in vodilo, ko skušam delovati politično, torej v javno dobro.

Ob bolezni najbližjih sem leta 2015 preživel veliko časa v zdravstvenih ustanovah in tako zaznal prednosti in slabosti slovenskega javnega zdravstvenega sistema. V njem deluje veliko odličnih, humanih, predanih posameznikov, a ga obremenjujejo birokratizirani postopki. Zato so dolge čakalne vrste izjemno boleče za najhuje obolele, potrebne posebne nege in skrbi.«

Mag. Goran Šarac z Dejanom Židanom, predsednikom Socialnih demokratov.

Kot nov obraz v politiki želim delovati v dobro skupnosti

Vsa pridobljena znanja, svoje izkušnje in energijo želi Goran sedaj uporabiti v politiki: »Kot nov obraz želim delovati v dobro skupnosti, saj so moji osebni poklicni in materialni cilji izpolnjeni. Želim sodelovati pri ustvarjanju drugačnih razmer v slovenski družbi s preobrazbo sedanjih v naši državi.«

Vabim vas, da si ogledate program stranke Socialnih demokratov z naslovom Samozavestna Slovenija, spremljate pa me lahko na moji Facebook strani in na mojem Facebook profilu.

Naročnik oglasa: Socialni demokrati

Komentarji uporabnikov
Tagi