Župan Toni Dragar se je srečal z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem

Minister za infrastrukturo je s svojimi sodelavci z ministrstva in direkcije, danes v sklopu vladnega obiska osrednjeslovenske statistične regije, obiskal Domžale, kjer ga je sprejel župan Občine Domžale Toni Dragar. Na približno eno uro trajajočem delovnem sestanku so razpravljali o aktualnih vprašanjih s področja infrastrukture v domžalski občini.

Večji projekti, ki jih je vlada na občinski ravni v tem mandatu potrdila, načrtovala ali začela izvajati so rekonstrukcija železniške postaje Domžale, nadgradnja proge Ljubljana Šiška – Kamnik Graben, ureditev Kamniške Bistrice od Kamnika do Radomelj – 2. etapa, regionalna kolesarska povezava v občini Domžale, ki je financirana tudi z evropskimi sredstvi.

Med drugim so napovedali ureditev Ljubljanske ceste ob izgradnji krožišča pri Policiji, ki se bo začela v marcu, ter rekonstrukcijo mostu čez Kamniško Bistrico v Domžalah. V planu pa so tudi investicije izvoz Študa, gradnja tretjega pasu avtoceste, povezovalka Mengeš-Trzin-Študa, izvoz Avtoservis in cesta Domžale – Depala vas, železniške zapornice čez progo v Depali vasi, cesta Želodnik-Vodice, preplastitev državnih cest in drugi projekti spodbujanja lokalnih razvojnih programov, dostopni na povezavi.

Vlada Republike Slovenije bo do konca mandata, kot je napovedal predsednik Vlade na srečanju 7. julija lani, nadaljevala z obiski slovenskih regij. Današnji obisk so predstavniki ministrstva in direkcije, ob 9.40 nadaljevali še v Mengšu z županom Občine Mengeš Francem Jeričem in ob 10.40 z županom Občine Trzin Petrom Ložarjem.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi