V Domžalah zažarele praznične luči

Na sobotni decembrski večer so tudi v Domžalah zažarele praznične luči. Novoletno drevesce v središču mesta je nekaj posebnega, visoko je 18,5 metra, osvetljuje ga približno 30.000 led žarnic in je zares unikatno. To reciklirano novoletno drevesce, ki vsako leto zažari v malce drugačni podobi, privablja poglede od blizu in daleč.

Tudi mesto se je odelo v soj prazničnih luči, ki naznanjajo, da je pred nami čarobni december, ki bo letos spet drugačen, kot smo ga bili vajeni leta prej. Miklavž je letos otrokom pomahal na domžalskih ulicah in parkih, ko je že dopoldan mimo švignil s svojim spremstvom. Mi pa z optimizmom vstopamo v zadnji del leta, ko se običajno ozremo nazaj in pogledamo kaj nam je leto prineslo in že načrtujemo plane za prihodnje leto.

“V mesecu decembru za vas seveda tradicionalno načrtujemo nekaj prazničnih dogodkov, seveda z zavedanjem, da se v primeru slabe epidemiološke slike le ti odpovedo. Upamo, da bomo vsaj del dogodkov uspeli izpeljati, saj si vsi skupaj želimo sproščenega in veselega decembra, ter vsaj malo tistih posebnih, decembrskih iskric, toplih pogledov in stiskov rok. Če pa se stvari ne obrnejo v naš prid, pa si želim, da vsi skupaj zberemo dovolj volje in moči, da se bomo prilagodili na situacijo, ki je pred nami, bili strpni in v družbi svojih najdražjih vstopili v čarobni december. Vse v želji po tem, da bomo ob naslednji priložnosti skupaj lahko ponovno zgradili Čarobno mesto, s pozitivno energijo pa sebi in drugim podarili kakšen atom dobre volje in miru. Naj bo spokojen in prijeten čarobni december, ki je pred nami,” je ob prižigu luč povedal župan Toni Dragar.

Naj zažari!

Karin Božič Zupančič; Foto: Vido Repanšek; Video: Miro Pivar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi