Sijaj zvezd in druženje v Preserjah

V letošnjem prazničnem času je vas Preserje zažarela v čarobnih barvah, ki so jih ustvarili tako najmlajši kot tudi izkušeni ustvarjalci. Smrečica v centru je okrašena z zvezdicami, ki so jih ustvarili otroci iz vrtca Gaj, Kekec in Mlinček, učenci Osnovne šole Preserje ter predani krajani. Posebno presenečenje letošnjega leta so čudovite jaslice, izrezljane v naravni velikosti. Jaslice so očarale obiskovalce ter dodale poseben pridih tradiciji. 

Smrekice mojstrov prejšnjega leta pa krasijo pot ob Osnovni šoli Preserje.

Neverjetno je videti kako se združi več skupin. Tudi letos so to povezanost dokazali: Krajevna skupnost Preserje, Športno društvo Preserje ter Kreativni nomadi.  Prav posebna zahvala gre Maji Vidic, Mojci Kočar, Janezu Hribar ter Viktorju in Stanki Marinšek. Za lučke so poskrbeli pri podjetju Elektroinstalacije Skočaj, jaslice pa so izrezali pri Mizarstvu Prašnikar.

Dobra volja vseh, vložena energija in posvečen čas tvorijo neprecenljivo kombinacijo, ki rodi najlepše stvari.

Dne 26. decembra se je skupnost vasi Preserje še dodatno povezala na prijetnem druženju. Ob domačem pecivu, čaju ter kuhanem vinu so se krajani prepustili toplemu vzdušju medsebojnega povezovanja. Koledniki so s pesmijo ustvarili poseben prazničen prostor, kjer so otroci brezskrbno tekali, medtem ko so se odrasli sproščeno pogovarjali.

Za naslednje leto si v Preserjah želimo še več takšnih srečanj, kjer se prepletajo smeh, dobra hrana ter pozitivno druženje.

S skupno željo, da zvezdice prinesejo svetlobo upanja in skupno dobro, vas Preserje vabi, da skupaj zasijemo v prihajajočem letu.

Vse dobro v 2024!

Avtor: Teja Primc; Foto: Teja Primc

 

Tagi