Pravljični Šumberk vabi na voden ogled z vodniki in jamarji

Počitnice se bližajo h koncu, kljub temu pa je še čas, da si družine in ostali ta konec tedna privoščijo še sprehod po Pravljičnem Šumberku. Nov voden pohod po pravljično – doživljajski poti bo v soboto, 11. februarja, ob 10. uri. Začetek bo v Češminovem parku.

Na ogled pravljično – doživljajske poti Pravljični Šumberk se boste podali v spremstvu interpretativnih vodnikov ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, izjemno pomemben. Spoznali bodo zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti.

Pravljično – doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste lahko kupili knjižico Pravljični Šumberk. Pot vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno nazaj na izhodišče, kjer škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Pravljični Šumberk, foto: Luka Dakskobler

Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.

Petra Petravič; Foto: arhiv Občina Domžale/Luka Dakskobler

 

Tagi