Poslovilni objekt v Krašnji bo dobil novo dostopno pot

Občina Lukovica je v teh dneh zaključila postopek javnega naročila za izbiro izvajalca, ki bo v skladu s sklenjeno pogodbo uredil novo dostopno pot do poslovilnega objekta v Krašnji. Dela naj bi bila po pogodbi zaključena v sredini meseca julija.

Obstoječa pot, ki vodi do poslovilnega objekta v Krašnji, je že nekaj let »klicala« po bolj varni ureditvi. Na podlagi izvedenega evidenčnega naročila bo izbran izvajalec, podjetje GP Hribar d.o.o., v prihodnjih dneh pričel z urejanjem dostopne poti do poslovilnega objekta. Pogodbena vrednost z davkom na dodano vrednost (DDV) znaša 82.455,85 EUR.

Že pred časom je Občina Lukovica uredila okolico poslovilnega objekta. V zvezi z prihajajočo investicijo v Krašnji nam je županja mag. Olga Vrankar povedala, da bo celotna podoba poslovilnega objekta z novo dostopno potjo zaokrožena kot hiša miru, spoštovanja, ob zavedanju, da je ta kraj svet.

“Naj nas ta pridobitev, kjer se bomo poklonili spominu vsakega občana, povezuje in zavezuje k plemenitosti in zavedanju, da je življenje najvišja vrednota. Kot županja sem vesela, da so tudi krajani Krašnje veliko pripomogli k razumevanju nujnosti vzpostavitve nove dostopne poti. Za vse nas je urejenost našega poslednjega počivališča velika pietetna dodana vrednost,” je še dejala županja in dodala, da jih v poslovilnem objektu čaka še izvedba ogrevanja z IR paneli, ki je v zimskih mesecih nujno potrebno.

Miha Ulčar

 

Tagi