Odprtje novega sistema za izposojo koles DBajk v Domžalah

DBajk je novi domžalski sistem za izposojo električnih in navadnih koles. Od petka, 19. aprila 2024, so se na dan občinskega praznika, prvič po Domžalah zapeljali z novimi kolesi DBajk. Ob 11. uri je na postajališču Tržnica županja mag. Renata Kosec skupaj z podžupanom Matejem Primožičem in direktorjem podjetja MM Ibis d.o.o. Miho Hrženjakom slavnostno otvorila nov sistem izposoje koles v občini Domžale, imenovan DBajk. 

Občina Domžale je bogatejša za 10 postajališč, na katerih si je možno izposoditi 40 navadnih in 10 električnih koles, ki bodo na voljo 24 ur na dan vse dni v tednu.

Lokacije postajališč (in imena postaj), na katerih si je mogoče izposoditi kolesa, so: pri kopališču v Športnem parku Domžale (Športni park), na Kolodvorski cesti (Železniška postaja), na Masljevi ulici ob garažni hiši (Garažna hiša), ob Tržnem prostoru v središču mesta (Tržnica), v Češminovem parku (Češminov park), na Cesti talcev nasproti Knjižnice Domžale (Knjižnica), pred Vrtcem Palček na Viru (Vrtec Palček), na Slamnikarski cesti (Park Univerzale), pred Pokopališčem Domžale (Britof) in v naselju Bistra (Bistra).

Kako poteka Registracija?

Za uporabo DBajk koles se je potrebno najprej registrirati, kar je možno v DBajk info točki, prek aplikacije Mobiln.si ali na spletni strani Gorenjska.bike. Na postaji si lahko kolo izposodite preprosto preko Mobilni.si aplikacije, tako da skenirate QR kodo na izbranem kolesu. Lahko pa si kolo izposodite tudi prek terminala z uporabniško kartico in PIN številko, ali pa z uporabniškim imenom in geslom. Vseeno preverite, ali je izbrano kolo brezhibno. Kolo odklenete s pritiskom na zeleno utripajoče stikalo. Pri električnem kolesu je potrebno za zagon pritisniti na stikalo na kolesu in počakati, da zasveti modro. Po končani vožnji je kolo potrebno na postaji zakleniti. Rahlo ga dvignete za sedež in potisnete v ključavnico, da zagori modra lučka. S tem se izposoja samodejno zaključi.

V primeru težav pri uporabi ali nedelovanju sistema izposoje koles je uporabnikom 24/7 na voljo klicni center na telefonski številki +386 (0)1 530 53 03, uporabne informacije pa so na voljo tudi na spletni strani Občine Domžale www.domzale.si ter na www.gorenjska.bike.

Cena za letni paket znaša 25 evrov, mesečni paket 10 evrov in tridnevni paket 3 evre.

V središču Domžal, ob vhodu v Športno dvorano Domžale je zaživela DBajk info točka, ki ima prostore na Mestnem trgu 1, kjer bodo pomagali pri registraciji in nudili informacije o uporabi sistema.

Delovni čas DBajk info točke:

  • od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro ter 14. in 17. uro
  • v soboto pa med 9. in 13. uro.

Dobrodošli, da se zapeljemo skupaj.

Avtor: Miro Pivar;  Foto in Video: Miro Pivar

Sorodni prispevek:

Projekt DBajk bo zaživel v aprilu

 

Tagi