Odgovor podjetja Termit: “Okoljska škoda Termitu ni bila nikoli dokazana”

V zvezi z današnjo izjavo za javnost Občine Moravče, da dopis Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) potrjuje, da podjetje Termit nevarno onesnažuje Moravško dolino in zato od vodstva podjetja zahteva nujna sanacijska dejanja, so s strani podjetja Termit sporočili, da ARSO že vse od objave rezultatov analize iz julija 2019 vodi postopek ugotavljanja okoljske škode. Okoljska škoda Termitu ni bila nikoli dokazana.

“V Termitu smo vseskozi trdili, da okoljska škoda tlom ni bila povzročena, zato smo veseli, da je po skoraj dveh letih do tega zaključka prišel tudi ARSO, ki priznava, da okoljska škoda tlom ni nastala.

ARSO sedaj govori o nevarnosti za nastanek okoljske škode. Po trdnem prepričanju Termita tudi nevarnost ne obstaja, kar  bomo v nadaljevanju postopka tudi dokazali.

Želeli bi demantirati tudi izjave župana, ki v današnjem dopisu medijem govori o tem, da je ARSO naložil takojšnjo sanacijo. To je popolna laž. ARSO namreč ugotavlja, da okoljska škoda tlom ni nastala, zato sanacije ne more naložiti. ARSO v dokumentu piše zgolj o preprečevalnih ukrepih. 

V Termitu smo sicer zaradi spora z županom v preteklih letih izgubili že veliko prepotrebne energije, zato želimo odslej slednjo usmeriti predvsem v našo osnovno dejavnost ter se ponovno v popolnosti osredotočiti na naše poslovanje,” so v odgovoru zapisali v podjetju Termit.

Miha Ulčar; Foto: Facebook Termit

 

Tagi