Občina Moravče in podjetje Termit podpisala protokol o sodelovanju

V sredo, 27. septembra 2023, sta župan Občine Moravče dr. Milan Balažic in predstavnica lastnikov ter vodstva podjetja Termit, predsednica Nadzornega sveta Martina Kovač, podpisala Protokol sodelovanja med Občino Moravče in družbo Termit d.d.

Občina Moravče in družba Termit s sporazumom med seboj vzpostavljata urejene, pregledne in partnerske odnose. Namen sporazuma je zagotoviti zaščito naravnega okolja in zdravja ljudi v občini Moravče, hkrati pa s skupnimi prizadevanji zagotoviti prihodnost za podjetje, da bo lahko ustvarjalo dodano vrednost in delovna mesta. Družba Termit se s podpisom zavezuje, da bo izvajala vsa dela v skladu s predpisano zakonodajo in vsemi okoljskimi standardi. Skupni cilj Občine Moravče in družbe Termit je zagotoviti kvalitetno sobivanje v Moravški dolini.

Podpisani Protokol v najboljši možni meri odraža voljo občank in občanov, ki so jo izrazili na okoljskem referendumu leta 2007. Prav tako je vsebinsko skladen z Deklaracijo o čisti Moravški dolini, ki jo je Občinski svet Občine Moravče sprejel leta 2019. Čeprav ima župan pooblastila, ki mu omogočajo, da sam podpiše ta dokument, se je odločil, da ga posreduje še v potrditev na Občinski svet. Ta bo o sporazumu sklepal 18. oktobra 2023. Župan pričakuje, da bo Občinski svet enotno podprl sporazum in tako obdobje konfliktov zamenjal z obdobjem partnerstva in medsebojnega sodelovanja obeh strani.

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

 

Tagi