Občina Domžale razpisuje štipendije za leto 2024/2025

Občina Domžale je objavila javni razpis za dodelitev celoletnih štipendij dijakom in študentom za šolsko/študijsko leto 2024/2025. Mag. Renata Kosec je ob tej priložnosti pozvala vse dijake in študente, naj si na spletni strani občine ogledajo razpis. »Že lansko leto smo uvedli dve novi vrsti štipendij, in sicer za športnike ter umetnike,«je dodala.

Višina mesečne štipendije znaša 200 evrov za dijake in 250 evrov za študente, za leto 2024 pa je za štipendije namenjenih 130.000 evrov proračunskih sredstev. Rok za oddajo vlog je do 24. oktobra 2024.

Štipendije se podeljujejo na podlagi Odloka o štipendiranju. Kandidati morajo izpolnjevati določene pogoje, med drugim, da so dijaki oziroma študenti od vključno drugega letnika dalje, da imajo stalno prebivališče v občini Domžale ter da ne prejemajo drugih štipendij iz javnih sredstev. V šolskem letu 2023/2024 je imela Občina Domžale skupno 32 štipendistov, ki jih je v začetku leta sprejela županja mag. Renata Kosec skupaj z gostom Rokom Staričem, uspešnim in prodornim mladim podjetnikom.

Domžalska županja je še poudarila: »Dijake in študente, ki so naši štipendisti, vključujemo v dogajanje v lokalni skupnosti. Vabimo jih na prireditve in dogodke, da postanejo del naše skupnosti in da poleg študija tudi aktivno preživljajo svoj prosti čas z druženjem, povezovanjem in sodelovanjem.«

Razpis si lahko ogledate tukaj.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Photo by Pixabay (pexels.com)

Tagi