Občina Domžale aktivno nadaljuje začrtane investicije

Občina Domžale pospešeno nadaljuje izvajanje začrtanih investicij. V zaključni fazi so investicijsko vzdrževanje Športnega parka Ihan in Vir. Pri gradnji sekundarne kanalizacije v Krtini je investicija zaključena, kanalizacija končana, ni pa še povezana s črpališčem. Dela pa še vedno potekajo pri prestavitvi glavnega kanalizacijskega voda pri stadionu. Podpisani sta tudi že dve pogodbi, in sicer za dobavo in montažo novih platnenih žlebov v Letnem gledališču Studenec in pri sanaciji plazne zemljine ob lokalni cesti Kolovec. Tako bodo kmalu pričeli z delom. Po besedah mag. Renate Kosec, domžalske županje, se bodo uvedle tudi nove aktivnosti, ki se bodo začele izvajati takoj po sprejemu rebalansa proračuna Občine Domžale.

Za določene investicije je v pripravi projektna in druga dokumentacija. Med drugim za širitev Zdravstvenega doma Domžale in gradnjo podzemne garaže, za brv čez Kamniško Bistrico v Zaborštu in gradnjo dveh mostov čez Pšato in Mlinščico ter gradnjo kanalizacije na Želodniku. Prav tako se še pridobiva ustrezno dokumentacija pri investicijah v vzgojno-izobraževalne ustanove v občini. Pri rekonstrukciji vrtca Urša in sanaciji Osnovne šole Roje je v letošnjem letu predvidena pridobitev gradbenega dovoljenja. Za Osnovno šolo Preserje pri Radomljah se letos pričakuje pridobitev ustrezne dokumentacije. Pri obnovi kuhinje Osnovne šole Venclja Perka je projektna dokumentacija zaključena, v letošnjem letu tako sledi izvedba. Podpisana je tudi pogodba za pripravo idejne zasnove za Osnovno šolo Vir.

To sicer niso vse aktivnosti, ki se bodo izvajale na ravni občine. Nove se bodo namreč pričele, ko bodo z rebalansom proračuna zagotovljena finančna sredstva.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Arhiv Občine Domžale

 

Tagi